15:15 25.05.2016

Глава ДКАУ: Сьогодні ми спільно із США шукаємо нових варіантів технологічної та промкооперації в космічній галузі

2 хв читати
Глава ДКАУ: Сьогодні ми спільно із США шукаємо нових варіантів технологічної та промкооперації в космічній галузі

Україна та США ведуть діалог про якісно нове наповнення двосторонньої співпраці в космічній галузі та спільно шукають нових варіантів технологічної і промислової кооперації в космічному секторі, заявив в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" глава Державного космічного агентства України (ДКАУ) Любомир Сабадош.

Обговорення нових можливостей реалізації потенціалу двостороннього партнерства, повідомив співрозмовник агентства, буде продовжено під час його робочого візиту цього тижня в США й участі в першому засіданні українсько-американської робочої групи з питань співпраці в космічній галузі.

"На порядку першого засідання широке коло питань. По-перше, це поглиблення співпраці між підприємствами української ракетно-космічної галузі та американськими Orbital ATK і Boeing. Ідеться про розширення партнерства за програмою РН Antares, а також про можливості двосторонньої кооперації по РН" Зеніт ", можливо, в новій модернізованій версії, - зазначив Л.Сабадош.

За його словами, пропозиції української сторони з цієї тематики зацікавили американців, тривають переговори, є потенційний інвестор.

"Раніше багато компонентів для" Зеніту "закуповувалися у РФ, сьогодні є можливість змінити кооперацію, враховуючи, що генеральний розробник РН "Зеніт" перебуває в Україні", - зазначив Л.Сабадош.

Як повідомив глава ДКАУ, на порядку обговорення також кооперація в програмі створення нового рідинного ракетного двигуна для американської РН, який може бути використаний на першому місці нового варіанта РН "Зеніт".

"Упевнений, що ми можемо дати ринку якісний виріб у заплановані терміни, і що важливо - за найбільш вигідною ціною", - сказав він, наголосивши, "співпраця з РН Antares стала нашим першим і найпростішим кроком у двосторонній промкооперації, сьогодні ми спільно шукаємо нових варіантів співпраці ".

Як зазначив Л.Сабадош, крім того планується обговорити з американською стороною потенціал партнерства у сфері технологій з боротьби з т.зв. космічним сміттям.

"Сьогодні це тема світового порядку: нижній космос переповнений відходами космічної діяльності, це в тому числі, фрагменти супутників, ракет, які створюють численні загрози для робочих супутників", - конкретизував він проблему.

"Ця проблема має не лише екологічний, а й економічний характер: виведення космічних засобів на вищі орбіти потребуватиме додаткових витрат в організації пуску", - вважає глава ДКАУ.

Л.Сабадош висловив переконання, що Україна може стати лідером цього перспективного напрямку партнерства, і, запевнив він, "результат не забариться".

Ексклюзивне інтерв'ю голови ДКАУ Л.Сабадоша агентству "Інтерфакс-Україна" в повному вигляді буде розміщено у відкритому доступі на головній сторінці сайту агентства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

Ізраїльські військові оцінюють кількість палестинців, які евакуювалися з Рафаха, у 950 тис.

ШААС відхилив апеляційну скаргу "УЕМ" у справі про відновлення видобутку газу на Сахалінському родовищі

Графіки погодинних відключень можуть застосовуватися протягом усієї доби вівторка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА