14:53 24.05.2016

В Україні буде засновано українсько-британську "Школу оборонного менеджменту" для посадовців Міноборони й Генштабу

2 хв читати
В Україні буде засновано українсько-британську "Школу оборонного менеджменту" для посадовців Міноборони й Генштабу

В Україні буде засновано спільний українсько-британський проект "Школа оборонного менеджменту" для посадовців Міністерства оборони України і Генштабу ЗСУ, повідомляється на офіційному сайті Міноборони.

Як зазначено в повідомленні, принципова домовленість про початок реалізації проекту була досягнута у вівторок під час зустрічі першого заступника міністра оборони України Івана Руснака з радником з питань кадрового забезпечення розвитку Збройних Сил України, управління і фінансового менеджменту у сфері оборони від Міністерства оборони Великої Британії Філіпом Джонсом, а також заступником начальника Академії оборони Великої Британії, начальником служби корпоративних послуг Стівом Петрі.

За словами І.Руснака, процес реформування Міноборони і ЗСУ потребує пошуку нових підходів у розв’язанні актуальних проблем підготовки фахівців, які проходять службу і працюють в оборонному відомстві. "Необхідно продумати можливість навчання з урахуванням розподілу за функціональними призначеннями окремих структурних підрозділів Міністерства оборони і Генштабу. Ми передусім зацікавлені в розробці освітніх модулів з оборонного планування, управління змінами, лідерства, державних закупівель і логістики", - заявив він.

Британський радник при Міністерстві оборони України Ф.Джонс зазначив, що новий проект із підготовки фахівців стане додатковою гарантією вдалого супроводу реформи, а також подальшої успішної роботи Міноборони України за принципами і стандартами НАТО.

За результатами зустрічі сторони домовилися про проведення двосторонніх зустрічей з метою опрацювання концепції і дорожньої карти впровадження проекту, а також обговорення можливостей його розширення. "Ми готові до цієї роботи, і вона нам потрібна, - наголосив І.Руснак.

Як повідомляється на сайті Міноборони, в середу також відбулася зустріч Ф.Джонса і С.Петрі з міністром оборони Степаном Полтораком.

Відзначаючи внесок британського радника у справу проведення реформ в Міноборони України і ЗСУ, С.Полторак вручив Ф.Джонсу відомчу відзнаку - медаль "За сприяння Збройним силам України". "Філіп Джонс є радником дуже високого рівня. Його поради мають велику вагу і допомагають нам у реформуванні оборонного відомства", - заявив міністр.

Під час зустрічі сторони обговорили внесок іноземних радників у проведення вітчизняної оборонної реформи, а також шляхи подальшого розвитку відносин у цій сфері.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Лідери держав, які справді хочуть зупинити війну РФ проти України, мають бути присутні на Глобальному саміті миру - Єрмак

Окупанти обстріляли селище Веселе біля Нової Каховки, поранено 84-річну мешканку - обладміністрація

ТЦК мають приймати лікарняні, які виписали приватні клініки, за умови дотримання всіх вимог - юрист

США оголосять про новий пакет військової допомоги Україні на $400 млн - ЗМІ

Росіяни обстріляли Херсонщину, поранено двох людей - голова ОВА

Шмигаль на зустрічі з Чапутовою: Розраховуємо, що підтримка Словаччини буде непохитною

У Нацгвардії України показали знищений ворожий десант під час наступу на Харківську область

Україна та Бельгія розпочали переговори щодо укладення двосторонньої безпекової угоди

Прем'єр Ісландії прийняв запрошення на Саміт миру й має намір залучити більше країн Глобального Півдня - Зеленський

Поблизу м. Дніпра збито російську авіаракету - ПК "Схід"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА