14:51 19.05.2016

Порошенко пообіцяв зробити все для звільнення засуджених у Росії українців Карпюка і Клиха

2 хв читати
Порошенко пообіцяв зробити все для звільнення засуджених у Росії українців Карпюка і Клиха

Президент України Петро Порошенко пообіцяв зробити все для звільнення засуджених у Росії громадян України, політв'язнів, Миколи Карпюка та Станіслава Клиха.

"Робив і буду робити все для звільнення Миколи Карпюка та Станіслава Клиха, яких вважаємо українськими політв'язнями в Росії. Мінськими угодами всі ув'язнені мають бути звільнені. Дав відповідні доручення МЗС та СБУ", - написав він на своїй сторінці у Facebook у четвер.

Водночас у Міністерстві закордонних справ України засудили винесений судом присяжних у Грозному (Чечня, Російська Федерація) вирок М.Карпюку і С. Клиху.

"Вердикт колегії присяжних у справі М.Карпюка, С. Клиха ще раз підтвердив політичний характер процесу. Рішуче засуджуємо", - написала речниця МЗС України Мар'яна Беца на своїй сторінці у Facebook у четвер.

Як повідомлялося, 19 травня адвокат Марк Фейгін поінформував, що суд присяжних у Грозному (Російська Федерація) визнав винними громадян України М.Карпюка і С. Клиха.

Пізніше М. Фейгін у своєму акаунті в Twitter висловив переконання, що М.Карпюк отримає довічне. "І це є дуже значною проблемою для подальшого його передання в Україну за Конвенцією", - додав адвокат.

Сам вирок суд винесе, як очікується, до кінця травня.

На початку травня 216 року посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що стосовно С. Клиха і М.Карпюка Росія дотримується генеральної лінії поведінки, згідно з якою йде на звільнення українських політв'язнів лише після винесення їм вироків російськими судами, що є "імітацією правосуддя".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА