15:14 18.05.2016

СЕТАМ реалізувала за останні півроку майно на 661 млн грн

2 хв читати

Державне підприємство (ДП) "Система електронних торгів заарештованим майном" (СЕТАМ) за листопад 2015 – квітень 2016 реалізувало активів на суму близько 661 млн грн, а кількість проданих лотів сягла 8,4 тис. одиниць.

Як повідомив в.о. директора ДП "СЕТАМ" Віктор Вишньов під час зустрічі з представниками ЗМІ в середу, за перший квартал 2016 року підприємство сплатило 200 тис. грн податків, що відповідає показнику за увесь 2015 рік.

Крім того, згідно інформації ДП, впродовж листопада 2015 - квітня 2016 року прийняті 88 тис. заявок на участь в торгах, зареєстровані 23,7 тис. учасників торгів. 55% лотів продано за ціною вище за стартову, зокрема, найбільше зростання ціни порівняно із стартовою становило п'ять разів. Середній приріст ціни в категорії "нерухомість" становив 55%, "транспорт" - 36%. Ціна найдорожчого лоту - 13,6 млн грн.

За словами В.Вишньова, взяти участь у торгах може будь-хто.

"Все доволі просто, система прозора. Досить зареєструватися на сайті СЕТАМ, уважно вивчити порядок проведення торгів, обов'язково вказати банківський рахунок і правильні дані", - роз'яснив В.Вишньов.

За його словами, серед останніх нововведень системи он-лайн торгів - це скасування обов'язкового електронного підпису, спрощення процедури участі в торгах за лотами вартістю до 5 тис. грн, зокрема, скасовано гарантований внесок для таких торгів.

За даними СЕТАМ, нині ДП має 22 філії в усіх регіонах України, в яких працюють близько 150 осіб.

Як повідомлялося, СЕТАМ запрацювала в експериментальному режимі з 1 травня 2014 року в деяких областях, з серпня того ж року експеримент був розширений на територію усієї України. Розпорядженням №212-р від 11 березня 2015 року Кабінет Міністрів за результатами проведеного експерименту ввів продаж заарештованого майна на електронних торгах на постійній основі по всій території України.

Головною метою ДП "СЕТАМ" є реалізація держполітики у сфері організації примусового виконання рішень судів та інших органів або посадовців.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА