14:43 11.05.2016

Більшість відібраних для ДФРР проектів на 2016 рік стосуються навчальних закладів – Зубко

2 хв читати
Більшість відібраних для ДФРР проектів на 2016 рік стосуються навчальних закладів – Зубко

Майже половина проектів, відібраних для фінансування Державним фондом регіонального розвитку (ГФРР) в 2016 році, стосуються сфери освіти і навчальних закладів, повідомив віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

"З 852 проектів у минулому році 530 були щодо навчальних закладів. І в цьому році така ситуація – 98 проектів (з 219 – ІФ) на 343 млн грн стосуються дитячих садочків і шкіл", – сказав Г. Зубко на засіданні українського уряду в Києві в середу.

Крім того, за його словами, 40 219 відібраних для фінансування з ДФРР у 2016 році проектів будуть реалізовані у сфері водопостачання і водовідведення.

"Це практично 1,5 млн жителів, які додатково отримають можливість користуватися більш якісною послугою", – констатував очільник Мінрегіону.

За даними Г. Зубка, 30 219 відібраних регіональних проектів стосуватимуться медичного обслуговування і соціального захисту громадян.

"Ми говоримо про речі, які стосуються не лише обласних перинатальних, протитуберкульозних або кардіологічних центрів, але і безпосередньо фельдшерсько-акушерських пунктів, тобто первинної медицини... Саме первинне ланка має визначити перелік безкоштовної медицини, яку має отримати кожен громадянин України, особливо в сільській місцевості", – наголосив міністр.

Відібрані проекти плануються до реалізації у 10 областях: Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Закарпатській, Київській, Полтавській, Рівненській, Тернопільській, Харківській та Хмельницькій, а також у Києві.

Як повідомлялося, Мінрегіон відібрав 219 проектів загальною вартістю 1 млрд 10 млн грн для фінансування за рахунок коштів ДФРР у 2016 році. При цьому загальним фондом державного бюджету на 2016 рік передбачено виділення фінансування для ДФРР у розмірі 3 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА