13:21 28.04.2016

Завантаження палива Westinghouse в другий блок ЮУАЕС заплановано на листопад-грудень - Недашковський

2 хв читати
Завантаження палива Westinghouse в другий блок ЮУАЕС заплановано на листопад-грудень - Недашковський

Ядерне паливо виробництва компанії Westinghouse планують завантажити в другий блок Южно-Української АЕС в листопаді-грудні 2016 року, повідомив журналістів президент держпідприємства "НАЕК "Енергоатом" Юрій Недашковський.

За його словами, Державна інспекція ядерного регулювання України (ДІЯРУ) вже завершила інспекцію, результати позитивні. "Немає ніяких сумнівів в тому, що буде рішення розширити (експлуатацію ТВС-WR на другий блок ЮУАЕС - ІФ)", - сказав глава "Енергоатому".

Ю.Недашковський також уточнив, що завантаження 42 ТВС-WR (всього в активній зоні реактора 163 ТВС - ІФ) в п'ятий блок Запорізької АЕС заплановано на червень 2016 року.

Як повідомлялося, з метою диверсифікації джерел постачань ядерного палива для АЕС країни "Енергоатом" спільно з Westinghouse в 2000 році почав реалізацію проекту кваліфікації ядерного палива цієї фірми.

У березні 2008 року "Енергоатом" уклав з Westinghouse Electric Sweden AB (Швеція) комерційний контракт на забезпечення в 2011-2015 рр. свіжим ядерним паливом від трьох до шести енергоблоків АЕС України з реакторами типу ВВЕР-1000.

"Енергоатом" і Westinghouse в 2014 році домовилися розширити паливний контракт і продовжити його до 2020 року.

Нині ядерне паливо Westinghouse експлуатується тільки на третьому блоці Южно-Української АЕС. План робіт із розширення експлуатації модернізованого ядерного палива Westinghouse (ТВС-WR) передбачає його використання на блоках №1 і №3-5 Запорізької АЕС.

У лютому 2016 року перша партія ядерного палива, виробленого в Швеції на потужностях Westinghouse, була доставлена на Запорізьку АЕС.

Westinghouse наприкінці квітня 2016 року оголосила про розширення свого підприємства з випуску ядерного палива у Вестеросі (Швеція) для забезпечення все більших постачань для реакторів російського дизайну ВВЕР-1000 в Україну та інші країни Східної Європи.

"Енергоатом" є оператором усіх чотирьох чинних АЕС України. Експлуатує 15 енергоблоків, оснащених водо-водяними енергетичними реакторами загальною встановленою електричною потужністю 13,835 ГВт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА