18:28 20.04.2016

Увесь держкордон України необхідно облаштувати як ділянку з РФ - Серватюк

1 хв читати
Увесь держкордон України необхідно облаштувати як ділянку з РФ - Серватюк

Перший заступник голови Держприкордонслужби України Василь Серватюк вважає за доцільне інженерно-технічне облаштування державного кордону по всьому периметру після того, як буде закінчено роботи на українсько-російській ділянці.

"Мені хотілося б, щоб основні елементи "інтелектуального кордону" були й на інших ділянках. Кордон потребує такого облаштування по усій протяжності", - сказав В.Серватюк журналістам на кордоні в Харківській області в середу.

"Є національна безпека, необхідна протидія контрабандній та протиправній діяльності. Якщо по-старому підходити, простим нарощуванням кількості прикордонних нарядів нічого не досягнеш", - додав він.

Як повідомлялося, у 2015 р. на інженерно-технічне облаштування українсько-російського кордону було виділено 400 млн грн. На ці кошти на території Харківської та Чернігівської областей було обладнано понад 230 км протитанкових ровів, 45 км контрольно-слідової смуги, майже 103 км рокадних доріг і 75 км захисної огорожі, встановлено спостережні вежі, а також оснащено опорні пункти для особового складу та захисні споруди для пасажирів у пунктах пропуску. Крім того, було закуплено технічні засоби, розгорнуто системи відео-технічного контролю та ураження тощо.

У 2016 р. на інженерно-технічне облаштування українсько-російського кордону передбачено 200 млн грн.

Загальна вартість проекту - 4,1 млрд грн. За наявності необхідного фінансування Держприкордонслужба має намір повністю завершити інженерно-технічне облаштування українсько-російської ділянки кордону до 2020 р.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА