17:39 07.04.2016

Роботу газопроводу Вояни-Ужгород в двонаправленому режимі забезпечить фізичне перемикання та "віртуальний реверс" - "Нафтогаз України"

2 хв читати
Роботу газопроводу Вояни-Ужгород в двонаправленому режимі забезпечить фізичне перемикання та "віртуальний реверс" - "Нафтогаз України"

Робота газового інтерконектора Вояни-Ужгород між Україною та Словаччиною у двонаправленому режимі забезпечуватиметься і за рахунок фізичного перемикання компресорів, і за рахунок "віртуального реверсу" (бекхола), повідомив журналістам директор із розвитку Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України" Юрій Вітренко в Києві в четвер.

"Раніше був один потік зі Словаччини в Україну, тепер інтерконектор працює у двох напрямках. Це означає: якщо номінований потік зі Словаччини в Україну - тоді на цей обсяг потоку може працювати "віртуальний реверс", - сказав він.

Ю.Вітренко уточнив, що варіант із "віртуальним реверсом" передбачає наявність двох компаній, одна з яких хоче поставити певний обсяг газу з ЄС в Україну, а інша - такий самий обсяг з України до ЄС. У такому разі оператори газотранспортних систем здійснюють взаємозалік і фізично газ через кордон не переміщається.

За його словами, в роботі інтерконектора може застосовуватися і фізичне перемикання, коли компресори переводитимуться в режим транспортування з України у напрямку Словаччини.

"Якщо немає вхідного потоку в Україну, відповідно за день вони (оператори ГТС - ІФ) - змінюють роботу компресорів і забезпечують фізичні постачання з України", - сказав він.

Директор із розвитку наголосив, що початок роботи інтерконектора в двонаправленому режимі підвищить привабливість українських підземних сховищ газу, оскільки європейські компанії зможуть вільно закачувати його в Україну і потім відбирати назад.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генштаб ЗСУ про ситуацію на Харківському напрямку

Зеленський запросив узяти участь у Саміті миру президента Аргентини, прем'єр-міністра Ісландії та Вселенського патріарха

Країни Балтії вважають своєю спільною метою перемогу України у війні з РФ

Організацію Саміту миру вже опрацьовано - Зеленський

Зеленський про новий пакет військової підтримки США: Важливо, щоб уся зброя якнайшвидше показала себе на фронті

Ми розуміємо обсяг сил окупанта, бачимо його задум - Зеленський про спроби РФ прорвати оборону ЗС України на півночі Харківської області

Зеленський обговорив із Сирським оборону та зміцнення позицій на Харківщині

Новий пакет військової допомоги США включає боєприпаси, "Хаймарси", "Бредлі" і БТР

Єрмак: Успіхи боротьби на фронті та Глобального саміту миру дадуть результат для справедливого миру в Україні

Канада виділить понад $55 млн на зміцнення української ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА