14:19 05.04.2016

МОЗ пропонує протягом 2016-2018 року створити спеціалізовані організації для закупівлі ліків і медвиробів

2 хв читати
МОЗ пропонує протягом 2016-2018 року створити спеціалізовані організації для закупівлі ліків і медвиробів

Міністерство охорони здоров'я України винесло на громадське обговорення концепцію реформування механізму закупівель лікарських засобів і медичних виробів, що передбачає створення централізованих закупівельних організацій (ЦЗО) та три етапи реалізації протягом 2016-2018 рр..

Згідно з концепцією, розміщеною на сайті МОЗ, на першому етапі (2016 р.) передбачається створення інституційних та законодавчих основ для реформування системи публічних закупівель у сфері охорони здоров'я та прийняття рішення про створення централізованих закупівельних організацій (ЦЗО), що перебуватимуть у статусі держпідприємств.

Другий етап реалізації концепції (2016-2017 рр.) передбачає запровадження сучасних методів роботи ЦЗО, формування належної матеріально технічної бази цих організацій та пілотні закупівлі лікарських засобів і медичних виробів на прикладі не менше однієї централізованої програми та/або агрегованої потреби регіональних замовників.

На третьому етапі (2018 р.) передбачається, зокрема, запровадження єдиної інформаційної системи для організації закупівель лікарських засобів, імунобіологічних препаратів і медичних виробів на національному рівні, а також проведення ефективних публічних закупівель лікарських засобів та медичних виробів за п'ятьма централізованими програмами.

Крім того, концепція передбачає, що повноваження МОЗ та інших замовників щодо закупівель лікарських засобів, імунобіологічних препаратів і медичних виробів будуть передані ЦЗО, вимоги до процедур відбору лікарських засобів, що підлягають закупівлі, формування документації конкурсних торгів та формат подання запиту на закупівлю від замовників до ЦЗО будуть уніфіковані, а інформація щодо закупівель розміщуватимуться максимально відкрито як мінімум двома мовами (українською та англійською).

Також концепція передбачає мінімізацію людського фактору, використання систем електронних закупівель та інших електронних інструментів, декларування конфлікту інтересів та оприлюднення цієї інформації.

ЦЗО будуть створюватися за принципом самофінансування. Джерелами фінансування ЦЗО можуть бути державні кошти, донорське фінансування та інші джерела, не заборонені законодавством України, фінансування залучатиметься шляхом отримання сервісних зборів із замовників, які користуються послугами ЦЗО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

Ізраїльські військові оцінюють кількість палестинців, які евакуювалися з Рафаха, у 950 тис.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА