10:31 25.03.2016

Екс-главу Держінвестпроекту Владислава Каськіва оголошено в розшук

2 хв читати
Екс-главу Держінвестпроекту Владислава Каськіва оголошено в розшук

Колишній глава Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Владислав Каськів оголошений у розшук, йому повідомлено про підозру у розкраданні державних коштів, його майно заарештовано, повідомляє міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"Каськів оголошений в розшук. Йому повідомлено про підозру у ч. 5 ст. 191 і ч. 2 ст. 366 КК України. (...) Рішенням суду Каськів, який тривалий час переховується за кордоном – оголошений в розшук, на його майно накладено арешт", - написав глава МВС на сторінці у Facebook у п'ятницю.

За інформацією А. Авакова, департамент захисту Національної економіки поліції України спільно з Генпрокуратурою розслідував один з протиправних епізодів діяльності В. Каськіва, який за часів президента Віктора Януковича був головою Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами.

"Йдеться про розкрадання державних коштів в 2012-2013 роках – 7,5 млн гривень за укладеним Каськівим договором про надання рекламних послуг з ТОВ "Глорія", як виявилося фіктивних", - уточнив міністр.

Він також наголосив, що в розслідуванні перебувають ще кілька епізодів на значно більші суми розкрадань державних коштів.

Як повідомлялося, в травні 2015 року Головне слідче управління МВС розслідувало факт заволодіння державними коштами ТОВ "Боржава Резорт" і ТОВ "Борисфен", які пов'язані з керівництвом Держінвестпроекту, зокрема його екс-керівником В. Каськівим. Йшлося про заволодінні державними коштами, виданими як кредити ТОВ "Боржава Резорт" (165 млн грн) і ТОВ "Борисфен" (94,2 млн грн). Зазначені одержувачі кредитів були раніше прямо або побічно пов'язані з керівництвом Держінвестпроекту, зокрема з В. Каськівим.

Стосовно службових осіб Держінвестпроекту ГСУ МВС проводило досудове розслідування за ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), а також ст. 209 КК України (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом).

В. Каськів у 2004 році керував координаційним центром громадянської кампанії "ПОРА", брава активну участь у "помаранчевій революції". У 2005-2006 рр. - штатний, а потім позаштатний радник президента України Віктора Ющенка. У 2009-2010 роках - радник прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко з питань іноземних інвестицій.

З серпня 2010-го - керівник робочої групи з національних проектів Комітету з економічних реформ при президентові України Вікторі Януковичі. З грудня - глава Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України. У березні 2014 року звільнений з цієї посади.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА