12:43 17.03.2016

Генпрокуратура закрила справу проти екс-чиновників "Нафтогазу" братів Кацубів

2 хв читати

Генеральна прокуратура України закриває резонансні кримінальні провадження проти колишнього оточення екс-президента України Віктора Януковича, стверджує народний депутат Сергій Лещенко (фракція "Блок Петра Порошенка").

"Після Революції гідності порушується кримінальне провадження про півмільярда гривень, які "Нафтогаз України" заплатив Курченко (Сергій Курченко - голова наглядової ради і власник "СЄПЕК", оголошений у міжнародний розшук - ІФ). Головні фігуранти - брати Кацуба - потрапляють під слідство через півтора року з початку розслідування. Але потім через три місяці після того, як їм висунули підозру, справу закривають... Це черговий приклад того, як Генеральна прокуратура "зливає" резонансні справи проти колишнього оточення президента Януковича", - сказав С. Лещенко на брифінгу в четвер у Києві.

Народний депутат уточнив, що "нагляд за цим кримінальним розслідуванням здійснювало управління, куратором якого є перший заступник генпрокурора, пан Севрук (Юрій Севрук - ІФ), той самий чоловік, який зараз виконує обов'язки генерального прокурора України і якого називають серед тих, хто може очолити Генпрокуратуру".

С. Лещенко також оприлюднив відповідь Міністерства внутрішніх справ на свій депутатський запит. За інформацією МВС, проти колишніх заступників голови правління НАК "Нафтогаз України" Сергія та Олександра Кацуба здійснювалося досудове кримінальне розслідування . Братів підозрюють у привласненні, розтраті майна або заволодінні шляхом зловживання службовим становищем.

У вересні братам було оголошено підозру у скоєнні злочинів, після чого вони покинули Україну. 1 жовтня 2015 року Генпрокуратура оголосила С. Кацубу і О. Кацубу в міжнародний розшук, а 5 січня 2016 року Генпрокуратура закрила кримінальне провадження і, відповідно, припинила їх розшук.

"Це черговий приклад того, як політична змова та політична доцільність прикривають будь-які аргументи про законність, це черговий доказ того, що ми маємо змінити керівництво Генеральної прокуратури України", - підсумував С. Лещенко.

С. Кацуба був народним депутатом Верховної Ради VII скликання (2012-2014 рр..).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР викрило правоохоронців із Донецької області, які безпідставно нарахували понад 2,6 млн грн бойових доплат підлеглим

"Суспільне" розширює виробництво власного контенту на "Першому" і продовжить обмін контентом із усіма учасниками марафону "Єдині новини"

Запобіжний захід для заступника міністра агрополітики Дмитрасевича збережено - Апеляційна палата

Від початку доби відбулося 37 бойових зіткнень, найгарячіша ситуація на покровському напрямку - Генштаб

Ініціатива щодо посилення української ППО вже зібрала майже мільярд євро - МЗС Німеччини

США передали Харкову спецобладнання для відновлення електромереж

В Україні активно розвивається серійне виробництво наземних дронів

Міносвіти розробило рекомендації для вишів і профтехів щодо підготовки до нового 2024/2025 навчального року

Уночі ППО знищила один БпЛА Shahed у Миколаївській області - ОВА

Пакистан організував чотири спецрейси для вивезення своїх громадян після заворушень у Киргизстані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА