18:26 16.03.2016

Кабмін затвердив юристів Радецького і Рябошапку членами НАПК

2 хв читати
Кабмін затвердив юристів Радецького і Рябошапку членами НАПК

Кабінет Міністрів проголосував за призначення Руслана Радецького і Руслана Рябошапки членами Національного агентства з питань протидії корупції (НАПК).

Це питання було поставлене на голосування на позачерговому засіданні уряду в середу під керівництвом прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка і підтримане необхідною більшістю з урахуванням голосу самого глави уряду.

При цьому проти призначення членом НАПК Р.Рябошапки виступив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков і міністр молоді та спорту Ігор Жданов.

А.Аваков підкреслив, що це його принципова позиція. "Я думаю, що багато хто не знає. Ця історія тягнеться досить довго, більше року. Ми з паном Рябошапкою знайомі по роботі попереднього уряду. Був чималий скандал, конфлікт у Мін’юсті", - пояснив він.

У свою чергу І.Жданов виступив проти того, щоб членом НАПК був заступник директора департаменту юридичного забезпечення секретаріату Кабміну Миколи Азарова (Р.Рябошапка - ІФ).

Міністр юстиції України Павло Петренко у своєму виступі заявив, що Мін’юст, незважаючи на усі обставини, які були в 2014 році, і, розуміючи важливість для України отримання безвізового режиму з ЄС, "зняв усі конфліктні питання", щоб Україна отримала повний робочий склад НАПК. "Я особисто відклав усі свої можливі питання до кандидатів і поважаю рішення колегіальної конкурсної комісії", - підкреслив він.

Після цього міністр інформаційної політики Юрій Стець звернувся до прем'єра з проханням роз'яснити, яка кількість голосів потрібна для ухвалення рішення і чи є така. А.Яценюк у відповідь вказав, що для позитивного вирішення потрібна більшість голосів членів уряду. "Якщо 50 на 50, то голос прем'єр-міністра є визначальний. Прем'єр-міністр України голосує "за". З урахуванням цього рішення прийнято", - сказав глава уряду і завершив позачергове засідання.

Як повідомлялося, комісія з обрання членів НАПК під час засідання в середу вдень зуміла дійти консенсусу і обрати ще двох членів Агентства, що дозволяє йому почати функціонувати. Так, за мінімально необхідних 6 голосів членів комісії Р.Рябошапка і Р.Радецький отримали підтримку 7 представників комісії кожен. У складі НАПК тепер чотири члени, і Агентство може почати свою роботу.

Руслан Рябошапка - український юрист. З жовтня 2013 по березень 2014 був керівником Департаменту аналізу антикорупційної політики в неурядовій організації "Transparency International Україна". З 19 березня 2014 був заступником міністра юстиції України.

Руслан Радецький - юрист. Став популярним як адвокат Ірини Крашкової. Як відомо, мешканку Врадіївки троє чоловіків, двоє з яких були співробітниками міліції, побили і згвалтували. Завдяки зусиллям захисника, двох правоохоронців було визнано винними, вони відсидять по 15 років, ще один - таксист - отримав термін в 11 років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА