14:40 09.03.2016

Суд Лондона відмовив Україні у видачі екс-голови правління казахстанського БТА Банку через недовіру до судової системи

2 хв читати
Суд Лондона відмовив Україні у видачі екс-голови правління казахстанського БТА Банку через недовіру до судової системи

Вестмінстерський суд Лондона відмовив Генеральній прокуратурі України в екстрадиції екс-голови правління казахстанського БТА Банку Романа Солодченка, якого звинувачують у незаконному привласненні майна та зловживанні службовим становищем, повідомляється в прес-релізі юридичної фірми "Ілляшев та Партнери", що представляє фінустанову.

Юрфірма нагадує, що в Україні Роману Солодченку загрожувало до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна на користь держбюджету.

Згідно з документом, рішення суду мотивоване недосконалістю судової системи в Україні, у зв'язку з чим, на думку суду, Українська держава не може забезпечити справедливе судочинство.

"Загалом ситуація (в Україні) виглядає як така, що покращується, але коли прем'єр-міністр країни говорить, що він хоче найняти всіх нових суддів і повністю змінити наявну систему, це не сигналізує цьому суду, що стан справ значно змінився", - наводить прес-служба аргументи лондонського суду.

При цьому в прес-релізі зазначено, що англійський суд не знайшов порушень у процедурі розслідування в Україні, а також встановив, що українські в'язниці відповідають вимогам Конвенції з прав людини.

Згідно з даними юрфірми, Р.Солодченка було заарештовано в Лондоні 8 січня 2015 року. Владою України екс-банкіру пред'явлено підозру в кримінальному правопорушенні. Зокрема, Р.Солодченка, а також екс-власника БТА Банка Мухтара Аблязова та інших членів організованого злочинного угруповання звинувачують у завданні банку збитках на загальну суму понад $6 млрд.

Діяльність М.Аблязова та його спільників також є предметом кримінального розслідування правоохоронних органів Казахстану, Росії, Угорщини, Латвії та низки інших країн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА