19:48 02.03.2016

Клімкін і гендиректор ЦЕРН поговорили про активізацію співпраці між Україною та організацією

2 хв читати
Клімкін і гендиректор ЦЕРН поговорили про активізацію співпраці між Україною та організацією

Київ. 2 березня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Міністр закордонних справ України Павло Клімкін і генеральний директор Європейської організації з ядерних досліджень (CERN, ЦЕРН) Фабіола Джіанотті (Fabiola Gianotti) в середу обговорили питання активізації співпраці до остаточного набуття Україною статусу асоційованого члена в цій структурі.

"2 березня у рамках робочого візиту в Швейцарію (Женева) міністр закордонних справ України Павло Клімкін провів зустріч з генеральним директором Європейської організації ядерних досліджень (ЦЕРН) Ф.Джіанотті, під час якої обговорювали шляхи активізації двосторонньої співпраці до остаточного набуття Україною статусу асоційованого члена в ЦЕРН", - повідомляє прес-служба МЗС за підсумками зустрічі.

Глава МЗС запросив Ф.Джіанотті відвідати 9-й Всеукраїнський фестиваль науки, який відбудеться в травні поточного року.

Крім того, міністр ознайомився з науковим потенціалом ЦЕРН і зустрівся з українськими ученими, що працюють в організації.

Україна і ЦЕРН уклали угоду щодо надання статусу асоційованого члена Українській державі в жовтні 2013 року в Женеві.

У вересні 2014 року президент України Петро Порошенко підписав закон "Про ратифікацію угоди між Україною і Європейською організацією ядерних досліджень (ЦЕРН, CERN) щодо надання статусу асоційованого члена в ЦЕРН". Цим законом виконуються внутрішньодержавні процедури стосовно надання Україні статусу асоційованого члена в цій організації.

Ратифікація угоди з CERN створить сприятливі умови для інтеграції України в європейський науковий і дослідницький простір, дозволить вітчизняним ученим отримати безпосередній доступ до баз новітніх наукових даних, брати практичну участь наукових експериментів, проводити самостійні дослідження в галузі фізики високих енергій на базі Великого адронного колайдера.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА