14:11 26.02.2016

Порошенко підписав закон про ратифікацію Угоди з НАТО про статус представництва Альянсу в Україні

1 хв читати
Порошенко підписав закон про ратифікацію Угоди з НАТО про статус представництва Альянсу в Україні

Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про ратифікацію Угоди між Урядом України і Організацією Північноатлантичного договору про статус представництва НАТО в Україні", повідомляє прес-служба глави Української держави.

В інформації, оприлюдненій на сайті президента в п'ятницю, нагадується, що документ було підписано 22 вересня 2015 р. під час візиту до України генерального секретаря Північноатлантичного альянсу Йенса Столтенберга.

"Ця угода передбачає заснування представництва НАТО в Україні, що складатиметься з Офісу зв'язку НАТО і Центру інформації та документації НАТО. Нова дипломатична установа і його персонал отримає привілеї, імунітети та сприяння, що надаються дипмісіям відповідно до Віденської конвенції про дипломатичні відносини 1961 року", - йдеться в повідомленні.

Також, відповідно до Угоди, передбачається звільнення від податків, митних та інших зборів, кількісних обмежень діяльності в рамках проектів, що реалізуються в Україні за рахунок фінансування НАТО (зокрема, це стосуватиметься ввезення і вивезення товарів, контрактів на придбання товарів і послуг для проектів у рамках трастових фондів, наукових, освітніх та інших програм).

"Представництво НАТО сприятиме посиленню і розширенню участі України в усіх формах співробітництва, погоджених між Україною і НАТО, зокрема й надання консультаційної допомоги", - розповіли в прес-службі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХИ В ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Генштаб ЗСУ про ситуацію на Харківському напрямку

Зеленський запросив узяти участь у Саміті миру президента Аргентини, прем'єр-міністра Ісландії та Вселенського патріарха

Країни Балтії вважають своєю спільною метою перемогу України у війні з РФ

Організацію Саміту миру вже опрацьовано - Зеленський

Зеленський про новий пакет військової підтримки США: Важливо, щоб уся зброя якнайшвидше показала себе на фронті

Ми розуміємо обсяг сил окупанта, бачимо його задум - Зеленський про спроби РФ прорвати оборону ЗС України на півночі Харківської області

Зеленський обговорив із Сирським оборону та зміцнення позицій на Харківщині

Новий пакет військової допомоги США включає боєприпаси, "Хаймарси", "Бредлі" і БТР

Єрмак: Успіхи боротьби на фронті та Глобального саміту миру дадуть результат для справедливого миру в Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА