11:17 22.02.2016

Альфа-Банк планує відновити роботу розгромленого відділення на Хрещатику найближчим часом

2 хв читати
Альфа-Банк планує відновити роботу розгромленого відділення на Хрещатику найближчим часом

Відділення Альфа-Банка (Україна, Київ) у центрі Києва на вул. Хрещатик, 14 зазнало нападу з боку групи невідомих осіб 20 лютого, ніхто із співробітників і клієнтів банку фізично не постраждав, а обсяг завданих банку збитків поки що оцінюється, зазначено в повідомленні банку в понеділок.

"Роботу цього відділення буде відновлено найближчим часом, усі інші відділення банку працюють у штатному режимі", - зазначає фінансова установа, що входить до приватної міжнародної компанії ABH Holding SA (Люксембург) і зарахована НБУ до групи "Банки іноземних банківських груп".

Банк зазначає, що за фактом хуліганства і викрадення особистих речей співробітників банку Національна поліція відкрила кримінальне провадження.

Альфа-Банк (Україна) (до січня 2001 року - Київський інвестиційний банк) заснований в 1993 році. До ABH Holding входять також Альфа-Банки в Україні, Білорусі, Казахстані, Росії та Amsterdam Trade Bank N.V. Дочірні компанії ABHH також провадять діяльність на Кіпрі й у Великій Британії.

Власниками ABH Holdings SA є народжений у Львові Михайло Фрідман - 36,47% і народжений в Києві Герман Ган - 23,27%, що нині є громадянами Ізраїлю і мешкають у Лондоні, а також Олексій Кузмічов - 18,12%, Петро Авен -13,76%, Андрій Косогов - 4,08% (усі троє - громадяни РФ, які мешкають у Москві), а також The Mark Foundation for Cancer Research - 4,03%.

На початку 2016 року ABHH закрила угоду з купівлі у UniCredit Group (UCG) Укрсоцбанку (Київ) в обмін на міноритарну частку володіння в ABHH у розмірі 9,9%. За даними Нацбанку України, на 1 жовтня 2015 року за розміром активів Укрсоцбанк посідав 7-ме місце (43,08 млрд грн), Альфа-Банк - 8-ме місце (41,9 млрд грн) серед 123 чинних фінустанов. Підсумовування цих показників виводило б об'єднаний банк на 4-те місце слідом за державними Укрексімбанком (140,19 млрд грн) і Ощадбанком (156,6 млрд грн), а також приватним українським Приватбанком (241,81 млрд грн).

Як повідомлялося, в суботу, 20 лютого, антиросійськи налаштовані протестувальники закидали бруківкою київський офіс "СКМ" бізнесмена Ріната Ахметова й відділення "Сбербанку Росії", а також увірвалися до відділення Альфа-Банку в центрі Києва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА