14:54 19.02.2016

Сурков у лютому двічі відвідував окуповані райони Донбасу для підготовки виборів у "ДНР" і "ЛНР" – розвідка

2 хв читати
Сурков у лютому двічі відвідував окуповані райони Донбасу для підготовки виборів у "ДНР" і "ЛНР" – розвідка

Помічник президента Російської Федерації Владислав Сурков у лютому 2016 року двічі відвідував окуповані території Донбасу для доведення рішень влади РФ і порад щодо процесу підготовки до майбутніх виборів у так званих "ДНР" і "ЛНР", повідомили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

"Водночас російська влада розглядає можливість заміни нинішніх лідерів так званих "ДНР" і "ЛНР", які практично втратили свій авторитет серед місцевого населення, на колишніх представників української влади, які переховуються в Росії", - зазначив представник ГУР Міноборони Вадим Скібіцький на брифінгу в п'ятницю в Києві.

В.Скібіцький заявив, що під час останнього візиту В.Суркова на окуповані території Донбасу активно розглядалося питання про можливе поновлення бойових дій. "Основною метою таких дій російських окупаційних військ вважається вихід на адміністративні межі Луганської та Донецької областей", - додав він.

Представник розвідки зазначив, що на окупованих територіях триває підготовка до майбутніх місцевих виборів, які анонсовано на 24 квітня.

В.Скібіцький розповів, що керівництво "ДНР" і "ЛНР" використовує адмінресурс для збільшення явки на майбутніх виборах, зокрема до громадських рухів Ігоря Плотницького "Мир Луганщині" та Олександра Захарченка "Донецька Республіка" під загрозою звільнення змушують вступати працівників бюджетної сфери. Крім того, під гаслами демократизації створюються "кишенькові" політичні організації і рухи.

"Зазначені процеси відбуваються в умовах недопущення до виборів українських політичних сил, українських ЗМІ", - додав він.

Представник ГУР Міноборони також повідомив, що на непідконтрольних українській владі територіях Донбасу спостерігається падіння промислового виробництва. Зокрема на Макіївському металургійному комбінаті і низці шахт, відзначається посилення податкового тиску на підприємства малого і середнього бізнесу, відбувається відтік кваліфікованих кадрів на підконтрольну Україні територію в пошуках роботи.

Крім того, за його словами, з 1 січня поточного року російський уряд запровадив додаткове мито в розмірі 10% на імпорт товарів з окупованих територій Донбасу.

В.Скібіцький звернув увагу на посилення криміногенної ситуації на окупованих територіях. За його словами, найбільш проблемними населеними пунктами вважаються Донецьк, Макіївка, Шахтарськ, Харцизьк та Ясинувата.

Також критично загострилася криміногенна ситуація в Горлівці. "З метою протидії бандитизму в Горлівці російські куратори змушені були додатково залучити підрозділ правоохоронних органів Росії", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА