12:52 12.02.2016

Україна вперше пройде зиму без російського газу – Яценюк

2 хв читати
Україна вперше пройде зиму без російського газу – Яценюк

Україна зможе завершити поточний опалювальний сезон без закупівель російського газу, заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк на зустрічі уряду з представниками дипломатичного корпусу в Києві в п'ятницю.

"Хотів би повідомити: вперше за всю історію України ми пройдемо зиму без російського газу", – сказав глава уряду, наголосивши, що це стало можливим завдяки реформі у НАК "Нафтогаз України".

"Це реальна реформа і реальний крок до того, що Україна диверсифікувала поставки природного газу", – заявив А. Яценюк.

Він подякував ЄС, ЄБРР, Світовому банку та іншим міжнародним партнерам за допомогу, що надала можливості Україні домогтися реальної диверсифікації та енергетичної незалежності".

Як повідомлялося, Україна в 2015 році скоротила імпорт природного газу на 15,9% (на 3,1 млрд куб. м) порівняно з 2014 роком – до 16,4 млрд куб. м.

Імпорт Україною газу з боку Росії в 2015 році становив 6,1 млрд куб. м, що в 2,4 рази менше, ніж за підсумками 2014 року (14,5 млрд куб. м).

Зокрема, після проведених у вересні тристоронніх переговорів "Нафтогаз" закупив в "Газпрому" 2 млрд куб. м газу в жовтні і майже 400 млн куб. м у листопаді, припинивши його закупівлі з 25 листопада і повністю забезпечуючи себе за рахунок більш дешевого імпорту газу з Європи, власного видобутку і раніше накопичених запасів у ПСГ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА