19:16 11.02.2016

Кононенко відповів на запитання детектива НАБУ і запевнив у готовності брати участь у будь-яких слідчих діях

3 хв читати

Народний депутат України, заступник голови парламентської фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко після допиту в Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) підтвердив готовність сприяти слідчим діям у рамках розслідування звинувачень, озвучених на його адресу главою Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) Айварасом Абромавичусом.

"Я сказав (детективу - ІФ), що готовий брати участь у будь-яких слідчих діях із залученням будь-яких осіб, які названі паном А.Абромавичусом. З мого боку прізвища не звучали, тому тут питань немає. І ще раз, коли допит було закінчено, повідомив, що я відкритий до спілкування, єдине, прошу мені завчасно повідомити, коли мене запрошуватимуть до НАБУ, для того, щоб я міг спланувати свій робочий день і взяти участь у слідчих діях", - заявив І.Кононенко журналістам у четвер увечері після допиту його детективом НАБУ.

Парламентар зазначив, що знову повідомив слідству про пропозицію А.Абромавичусу застосувати поліграф для того, щоб істину було встановлено і суспільство отримало відповіді на ті питання і звинувачення на мою адресу, які прозвучали".

І.Кононенко розповів, що запитань у детектива було дуже багато, але він "досить швидко на них відповідав", оскільки не користується послугами адвоката, а в цьому разі "технічно допит триває значно менше".

"Я всі звинувачення на свою адресу, зокрема якісь бізнеси (відкидаю - ІФ). Це є нісенітницею і цілковитою неправдою", - заявив парламентар і зазначив, що весь бізнес, яким він володів і займався перед тим, як піти в політику, було переведено до фондів згідно з українським законодавством, і інформація про це є у відкритих джерелах.

І.Кононенко також заявив, що не має наміру добровільно відмовлятися від депутатського мандата.

"Ви знаєте, що на період розслідування я попросив фракцію і зняв із себе обов’язки першого заступника керівника фракції, закінчиться розслідування - спілкуватимемося щодо інших питань. Нині у мене ключове питання - щоб істину було встановлено і громадськість знала правду щодо тих звинувачень, абсолютно безпідставних, стосовно мене", - сказав І.Кононенко.

На уточнювальне запитання журналістів про те, чи не думає він добровільно відмовитися від депутатського мандата, щоб не компрометувати фракції, І.Кононенко відповів: "А чому я маю це робити, поясніть, будь ласка?.. Яким чином я компрометую фракцію? Цей скандал - правда? У нас слідство ведуть не ЗМІ, а правоохоронні органи, і я вважаю, що на сьогодні ми ніколи не поборемо корупції, якщо у нас корупційні розслідування відбуватимуться виключно в ЗМІ".

Він також зазначив, що останнім часом не бачився з президентом України Петром Порошенком.

Як повідомлялося, 3 лютого 2016 року міністр економічного розвитку і торгівлі А.Абромавичус заявив про рішення подати у відставку через відсутність підтримки та активну протидію реформам, здійснюваним його командою. Міністр звинуватив І.Кононенка в блокуванні роботи МЕРТ і чиненні тиску. Міністр також заявив про спробу "продавити" на посаду його заступника А.Пасішника.

На сайті НАБУ 3 лютого з'явилося повідомлення, що їхні детективи вже розпочали перевірку фактів, озвучених А.Абромавичусом, щодо можливого втручання в роботу МЕРТ із боку І.Кононенка та інших народних депутатів.

У бюро зазначили, що А.Абромавичуса буде найближчим часом запрошено до НАБУ для допиту як свідка за оприлюдненими ним фактами. У результаті міністра допитали в НАБУ 8 і 10 лютого.

11 лютого директор НАБУ Артем Ситник повідомив, що допит І.Кононенка у зв'язку з оприлюдненими міністром економічного розвитку і торгівлі Айварасом Абромавичусом звинуваченнями може відбутися в четвер. При цьому керівник НАБУ додав, що певну інформацію бюро від парламентаря вже отримало.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

У МИРГОРОДІ ЧУТИ ВИБУХИ. У ВСІЙ УКРАЇНІ ОГОЛОШЕНО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстріляли прикордонні міста Білопілля, Дружба та 31 село в Чернігівській і Сумській областях, поранено місцевого жителя

Голова УІНП: Із декомунізацією ми точно вже на фінальній стадії, але економічний аспект може затримати ці процеси

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА