13:56 03.02.2016

Кияни принижені рахунками за теплопостачання і вважають неефективною роботу міської влади у цьому напрямі – опитування

2 хв читати
Кияни принижені рахунками за теплопостачання і вважають неефективною роботу міської влади у цьому напрямі – опитування

Кияни довіряють міській поліції більше, ніж іншим органам влади столиці, вважають дорогими і принизливими нові рахунки за тепло і пов'язують підвищення тарифів з неефективністю роботи міської влади, свідчать результати соцдослідження, проведеного SocioStreamAG.

"Якщо говорити про емоційної реакції на рахунки – квитанції за теплопостачання найбільшу кількість згадок отримали такіі емоційні реакції: нові рахунки за теплопостачання є "дорогими" – 79% опитаних - і "принизливими" – 78% опитаних", - сказав у середу на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" аналітик SocioStreamAG Іван Колодій, презентуючи результати опитування.

Згідно з опитуванням, 71% киян занепокоєні цифрами в платіжці за теплопостачання, а 67% респондентів вважають зазначені в рахунках цифри несправедливими.

У свою чергу, голова експертної ради SocioStreamAG Олександр Медведєв зазначив, що бюджет міста дозволяє створити тарифну подушку для кінцевого споживача. "Чи було це зроблено в Києві – ні, швидше за все. Було недопрацювання. Ініціатив з цього приводу від мера не було", - висловив думку він.

Таким чином, за словами О. Медведєва, для киян мер Віталій Кличко не є людиною, "яка обдстоює для киян комфорт, якість надання комунальних послуг".

Розповідаючи про те, чому кияни вважають емоційно саме принизливими нові тарифи, голова експертної ради зазначив: "Невідповідність суми, яку має заплатити киянин, з тією якістю послуг, які надають йому. Коли за вікном -15, а в квартирі +15 - це принижує людину.

Оцінюючи ефективність роботи міської влади нинішньої зими, кияни вказали на те, що влада не може впоратися із регулюванням тарифів для населення - 29% респондентів вказали на те, що робота столичної влади в цьому напрямку є невдалою.

"Що стосується довіри до міської влади, то найбільшим позитивним балансом має міська поліція. Це лише 2% (балансу довіри), але 32% опитаних їй довіряють. Міському голові довіряють 25%, але при цьому баланс довіри-недовіри становить (-)12", - розповів І. Колодій.

Методом інтерв'ю з 21 по 26 січня було опитано 612 киян. Похибка вибірки не перевищує 4,1%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА