15:33 02.02.2016

ФГВФО планує встановити додаткові вимоги до банківських договорів щодо вкладів і рахунків клієнтів

1 хв читати
ФГВФО планує встановити додаткові вимоги до банківських договорів щодо вкладів і рахунків клієнтів

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) планує встановити додаткові вимоги до банківських договорів щодо вкладів і рахунків клієнтів.

Як повідомив ФГВФО на своїй сторінці в мережі "Фейсбук", зокрема, він має намір зобов'язати банки включати в договори банківського рахунку умови відшкодування за цим вкладом і умови, за яких згідно із законодавством вклад не відшкодовується.

ФГВФО також має намір зобов'язати банки інформувати клієнтів про припинення нарахування відсотків за вкладом в останній день перед початком процедури виведення банку з ринку і про порядок відшкодування коштів за валютними вкладами, яке відбувається в гривневому еквіваленті за курсом Національного банку України (НБУ).

ФГВФО також пропонує передбачити в договорах письмове ознайомлення фізичних осіб з інформацією про систему гарантування вкладів фізичних осіб.

Крім того, ФГВФО рекомендує надати вкладникам право отримати у банку розрахунок доходів і витрат, пов'язаних з розміщенням вкладу, зокрема суму нарахованих відсотків, податків і зборів, комісійних винагород банку і додаткових переваг для клієнта, пов'язаних з розміщенням і обслуговуванням вкладу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА