12:17 14.01.2016

СБУ підозрює платіжну систему E-Pay у пособництві терористам "ДНР" і "ЛНР"

2 хв читати
СБУ підозрює платіжну систему E-Pay у пособництві терористам "ДНР" і "ЛНР"

Служба безпеки України (СБУ) підозрює службових осіб платіжної системи E-Pay у пособництві терористичній діяльності так званих "Донецької народної республіки" ("ДНР") і "Луганської народної республіки" ("ЛНР"), повідомляється в ухвалі Печерського районного суду від 23 грудня 2015 року, оприлюдненій у Єдиному реєстрі судових рішень.

Згідно з документом, Печерський районний суд на клопотання слідчого СБУ ухвалив рішення заарештувати кошти на банківському рахунку платіжної системи E-Pay у ПАТ "Всеукраїнський банк розвитку" (ВБР, Київ), що нині в процесі ліквідації, у зв'язку з підозрою в пособництві терористичній діяльності так званих "Донецької народної республіки" ("ДНР") і "Луганської народної республіки" ("ЛНР").

Як зазначено в документі, досудовим розслідуванням встановлено, що з травня 2014 року співробітники E-Pay через підконтрольні фізичні особи (близько 45 осіб), що мешкають на неконтрольованій території і зареєстровані як підприємці в податкових органах "ДНР", забезпечують обслуговування низки платіжних терміналів, через які бойовикам незаконних збройних формувань надаються послуги поповнення рахунків операторів мобільного зв'язку.

Крім того, вказані послуги надаються через мобільні термінали поповнення рахунків на базі платіжної системи FlashPay (власник - банк "Фамільний"), а також платіжні системи "Фінансовий світ" (Київ) і City Pay (Київ, інтернет-провайдер Terra-line), учасником яких є E-Pay.

При цьому підозрювані співробітники E-Pay користуються програмним забезпеченням ТОВ "Пегас Крим", яке є офіційним представником російської компанії "ПС PEGAS".

Як повідомлялося, Фонд гарантування згідно з постановою правління НБУ від 21 грудня 2015 року про ліквідацію ПАТ "Всеукраїнський банк розвитку" 23 грудня ухвалив рішення про початок процедури ліквідації фінустанови.

Процедура ліквідації ВБР запланована з 23 грудня 2015 року до 22 грудня 2017 року.

ВБР був визнаний неплатоспроможним у зв'язку із застосуванням санкцій ЄС до акціонера. Тимчасова адміністрація була введена у ВБР з 28 листопада 2014 року до 27 лютого 2015 року, а потім продовжена до 27 березня.

ВБР зареєстрований у 2009 році, входить до ГК "МАКО". Власником банку є син колишнього президента країни Олександр Янукович.

За розміром активів на 1 січня 2015 року ВБР займав 36-те місце (5,635 млрд грн) серед 158 банків.

Національний банк України 4 червня 2014 року видав ТОВ "E-Пей" ліцензію на переказ коштів у гривнях без відкриття рахунків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Дніпропетровщині загинули двоє залізничників після обстрілів ворога

Ворог продовжує атаки вздовж майже всієї лінії фронту, на харківському напрямку зросла інтенсивність бойових дій

У Харкові внаслідок ворожого обстрілу пошкоджено п'ятиповерхівку, двох людей госпіталізовано - Синєгубов

ЗМІ: Замах на прем'єр-міністра Словаччини Фіцо скоїв 71-річний письменник Юрай Цинтула

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалий - Синєгубов

Зеленський замінив Еміне Джапарову на Ірину Боровець на посаді голови Нацкомісії України у справах ЮНЕСКО - указ

З 00:00 і протягом доби 16 травня в усій Україні діятимуть графіки погодинних відключень

"Укренерго" запровадило з 19:25 до 22:00 контрольовані аварійні відключення для промислових і побутових споживачів у всіх регіонах країни

У Миколаївській області діятимуть аварійні відключення електроенергії

У столиці, Київській, Одеській, Дніпропетровській та Донецькій областях запроваджено екстрені відключення - "ДТЕК"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА