18:13 11.01.2016

ВР пропонують створити ТСК з розслідування побиття працівників "Житомирські ласощі"

2 хв читати
ВР пропонують створити ТСК з розслідування побиття працівників "Житомирські ласощі"

У Верховній Раді України зареєстровано проект постанови "Про створення тимчасової слідчої комісії (ТСК) Верховної Ради України з питань розслідування фактів цинічного побиття "титушками" працівників під час численних спроб рейдерського захоплення закритого акціонерного товариства "Житомирські ласощі" і можливої участі в цьому народних депутатів України" (№3757).

Згідно з інформацією, оприлюдненою в понеділок на офіційному сайті українського парламенту, автором документа виступив народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Каплін.

Станом на 17:45 понеділка, 11 січня, текст проекту постанови на сайті Ради відсутній.

Як повідомлялося, протистояння за право контролю над кондитерською фабрикою в Житомирі між нинішніми і колишніми власниками загострилося ввечері 30 грудня 2015 року. У зв'язку із наявністю оперативної інформації про прибуття на підприємство групи невідомих осіб, поліція задіяла додаткові сили, щоб уникнути силового розвитку подій.

Увечері 30 грудня акціонери ЗАТ "Житомирські ласощі" заявили про неможливість потрапити на кондфабрику. Свої права на неї вони підтвердили постановою Вищого адміністративного суду України від 23 грудня 2015 року.

Крім цього, акціонери вже почали інвентаризацію майна. Фабрику було узято під охорону Держслужби охорони і вона почала планову господарську роботу.

Водночас прес-служба юридичної особи - товариства з додатковою відповідальністю (ТДВ) "ЖЛ" заявила про неправомірність таких дій. Згідно з повідомленням на сайті компанії, Ігор Бойко та Юрій Лещинський є громадянами США. У ТДВ стверджують, що ЗАТ "Житомирські ласощі" належить лише старе обладнання і "можливість випускати невідому продукцію". Усі бренди, зокрема ТМ "Житомирські ласощі", зареєстровані на І. Бойка. Нові бренди - Zhytomir Sweets – належать торговому дому І. Бойко.

Конфлікт між Ю. Лещинським та І. Бойком за права власності на фабрику триває з 2010 року.

Кондитерська фабрика в Житомирі заснована у 1944 році, асортимент налічує понад 250 найменувань. Загальна виробнича потужність підприємства становить 80 тис. тонн продукції на рік, на фабриці функціонують 28 виробничих ліній.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА