19:13 31.12.2015

Енергетики "Укренерго" почали ремонт ЛЕП "Каховська-Титан"

2 хв читати
Енергетики "Укренерго" почали ремонт ЛЕП "Каховська-Титан"

Станом на 17.00 четверга, 31 грудня, ремонтні бригади "Укренерго" розпочали ремонтні робот на високовольтній лінії (ВЛ) 220 "Каховка-Титан", повідомляє прес-служба Херсонської облдержадміністрації з посиланням на начальника управління інформаційної політики ДП "Укренерго" Зіновія Буцьо.

"За словами Зіновія Буцьо, ремонтні бригади Південної енергосистеми укомплектовані необхідними для відновлювальних робіт матеріалами та вже закінчили демонтаж зруйнованої електроопори. Плановий термін виконання необхідних робіт на об'єкті – 24 години. За сприятливих умов відновлення працездатності ВЛ можливе до кінця поточної доби", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 30 грудня 23:35 під час обходу лінії персонал Херсонських магістральних мереж (МЕМ) виявив падіння опори в 23 км від підстанції (ПС) 330 кВ Каховська на ЛЕП 220 кВ "Каховка-Титан". До моменту відключення навантаження на лінії становило 165 МВт.

Один з ініціаторів акції громадянської блокаду Криму Ленур Іслямов заявив, що до відключення ЛЕП "Каховська-Титан" у середу громадянські активісти ніякого відношення не мають. Він висловив припущення, що його могли викликати сильні пориви вітру. При цьому Л. Іслямов висловив сподівання, що з Нового року Україна офіційно припинить постачання електроенергії до Криму.

У НЕК "Укренерго" заявили, що розраховують завершити відновлювальні роботи на ЛЕП до 22.00-23.00 четверга, проте у разі погіршення погодних умов або складнощів із під'їздом ремонтних бригад до місця опори, відновлювальні роботи можуть продовжитися до 1 січня і далі.

У Нацполіції заявили, що щоб уникнути ураження струмом, пошкоджену ділянку ЛЕП взяли під охорону.

У четвер, 31 грудня, в ГУ Нацполіції у Херсонській області повідомили, що за попередніми висновками експертів вибухотехнічної служби, опора була пошкоджена внаслідок вибуху. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194-1 (умисне пошкодження об'єктів електроенергетики) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко відвіз допомогу бійцям під Вовчанськ і Куп'янськ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 22 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА