15:16 31.12.2015

Протистояння за Житомирську кондфабрику між нинішніми та колишніми власниками загострилося

3 хв читати
Протистояння за Житомирську кондфабрику між нинішніми та колишніми власниками загострилося

Протистояння за право контролю над кондитерською фабрикою в Житомирі між нинішніми та колишніми власниками загострилося увечері 30 грудня.

"30 грудня у зв'язку з наявністю оперативної інформації про прибуття на підприємство групи невідомих осіб поліція задіяла додаткові сили для недопущення силового протистояння конфліктуючих сторін. Під час превентивних заходів частково обмежено рух із 19:00 до 23:45 на вулиці Щорса в районі підприємства", - йдеться на сайті Головного управління Національної поліції в Житомирській області.

Нині поліція продовжує відстежувати ситуацію навколо підприємства та роз'яснювати учасникам конфлікту неприпустимість протиправних дій і силового розвитку подій.

"Для мене не зрозуміла ситуація, чому внутрішній конфлікт власників переростає в розборки в стилі 90-х, з хлопцями в спортивних костюмах на території фабрики напередодні Нового року, увечері", - виклав свою позицію стосовно того, що відбувається, мер Житомира Сергій Сухомлин у своєму блозі в Facebook у четвер.

Він зазначив, що не підтримує жодну сторону конфлікту. "Хоча і є рішення Вищого адміністративного суду, вважаю, що діяти такими методами в 2015 просто неприпустимо", - вважає міський голова.

Він наголосив, що в цій ситуації головне – гарантувати безпеку людей, зберегти робочі місця і бюджет міста.

"Тільки до 3:00 ранку разом з головою обласної адміністрації Сергієм Машковським вдалося завести державну службу охорони, щоб забезпечити охорону складів фабрики. В результаті нічних переговорів з однією і з іншою стороною було ухвалено рішення, що сьогодні на фабрику мають зайти співробітники міліції, всі приватні охоронні структури, а люди в спортивній формі мають залишити територію фабрики", - написав С.Сухомлин.

Як повідомляє видання Житомир.info, голова Житомирської обласної державної обласної адміністрації Сергій Машковський звернувся з проханням до голови Національної поліції України Хатії Деканоїдзе забезпечити охорону громадського порядку силами поліції, силами відомчої охоронної служби. "Досягнуто певної домовленості, зараз ми очікуємо, скільки людей буде. Я просив близько 100 осіб, щоб повністю взяли під охорону цей об'єкт, а всі сторонні особи, які не мають відношення до фабрики, не є працівниками фабрики, мають негайно покинути цю територію", - заявив він.

Увечері 30 грудня акціонери ЗАТ "Житомирські ласощі" заявили, що змогли потрапити на кондитерську фабрику, свої права на неї вони підтверджують постановою Вищого адміністративного суду України від 23 грудня 2015 року.

Окрім цього, за даними прес-служби, акціонери ЗАТ уже розпочали інвентаризацію майна, фабрика перейшла під охорону Держслужби охорони і розпочинає планову господарську роботу.

Водночас прес-служба ТДВ "ЖЛ" заявляє про неправомірність таких дій. Згідно з повідомленням на сайті компанії, Ігор Бойко та Юрій Лещинський є громадянами США. У ТДВ стверджують, що ЗАТ "Житомирські ласощі" належить лише старе обладнання і "можливість випускати невідому продукцію". Усі бренди, зокрема ТМ "Житомирські ласощі", зареєстровані на Ігоря Бойка. Нові бренди - Zhytomir Sweets - належать торговому дому Ігоря Бойка.

"Адже їх створення, розкручення, просування - це величезні капіталовкладення, абсолютно окремий бізнес. Дилерська мережа, міжнародні контракти - це також ресурс Ігоря Бойка, створений його капіталом і його командою. ЖКФ - це лише виробничий майданчик, який може бути абсолютно спокійно відновлено у будь-якому іншому місті або країні", - йдеться в повідомленні ТДВ "ЖЛ".

Як повідомлялося, конфлікт між Юрієм Лещинським та Ігорем Бойком за права власності на фабрику триває з 2010 року.

Кондитерську фабрику в Житомирі засновано в 1944 році, асортимент налічує понад 250 найменувань. Загальна виробнича потужність підприємства становить 80 тис. тонн продукції на рік, на фабриці функціонує 28 виробничих ліній.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА