13:53 31.12.2015

Україна зможе замінити заборонені категорії російських продуктів імпортом з інших країн або власним виробництвом

2 хв читати
Україна зможе замінити заборонені категорії російських продуктів імпортом з інших країн або власним виробництвом

Асоціація "Український клуб аграрного бізнесу" не вбачає проблем із заміщенням російських категорій товарів, що потрапили під українське ембарго.

"Заборонені Україною російські товари можуть бути закуплені в інших країнах або вироблені в країні", - повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" експерт аграрних ринків УКАБ Олександра Ковальчук.

При цьому вона зазначила, що нині українці частково самостійно, без введення будь-яких офіційних заборон, відмовляються від споживання продукції, вироблюваної в Росії.

"Скорочення попиту на російську продукцію зумовило і падіння постачання продукції РФ на українські полиці. Враховуючи обсяги внутрішнього виробництва та можливості закупівлі відповідних товарів на зовнішніх ринках, жодна з категорій, затверджених для заборони урядом України, не є особливо критичною", - додала експерт.

За її даними, є категорії, за якими Україна скоротила імпорт із РФ, але за деякими наростила. Так, за десять місяців 2015 року країна скоротила імпорт продуктів дитячого харчування вп'ятеро - до $1,8 млн, при цьому наростила імпорт риби на 50% - до $3,3 млн.

Як повідомлялося, уряд України затвердив торговельні контрзаходи проти російського ембарго.

МЕРТ запропонувало ввести ембарго на постачання російських продуктів харчування: м'яса, риби, низки молочних продуктів, плавлених сирів, кави, чаю, харчових сумішей, кондитерських і хлібобулочних виробів, продуктів дитячого харчування, макаронних виробів, соусів; смакових добавок і приправ, пива, спирту, горілки, кормів для собак, сигарет із фільтром.

Окрім цього, в запропонованому переліку, на відміну від російського, є хлористий калій із вмістом калію, інсектициди, фунгіциди, гербіциди, засоби, що запобігають проростанню паростків, і регулятори зростання рослин, родентициди, оболонки штучні для ковбасних виробів, обладнання для залізниць або трамвайних колій та локомотиви дизель-електричні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Наступом на Харківщині РФ намагається відволікти українські сили від інших ділянок лінії фронту - британська розвідка

Україна екстрадувала до Чехії шістьох іноземців - організаторів шахрайського кол-центру

Буданов: Ворог утримує невелике угруповання сил у прикордонні в напрямку Сумської області

ТЧХУ евакуйовує населення з громад Харківської області, що перебувають під обстрілами армії РФ

Буданов про ситуацію на кордоні в Харківській області: Намітилася стрімка тенденція до стабілізації ситуації

Окупанти провели 31 атаку позицій ЗСУ на дев'яти напрямках від початку доби, ситуація у Вовчанську контрольована - Генштаб ЗСУ

Зеленський: Ми пам'ятаємо і шануємо сміливість та людяність українців - Праведників народів світу

Американська військова допомога вже скоро прибуде в Україну - Блінкен

Українська кіноакадемія оголосила номінантів на кінопремію "Золота дзиґа"

Понад половина українців із розумінням ставиться до підвищення тарифів на світло для ремонту пошкодженої інфраструктури - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА