11:01 29.12.2015

НАБУ відкрило два провадження стосовно Мартиненка

2 хв читати
НАБУ відкрило два провадження стосовно Мартиненка

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) розслідує два провадження, фігурантом яких є народний депутат із фракції "Народний фронт" Микола Мартиненко, повідомив народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Лещенко.

"Новини від НАБУ. 1) відкрито провадження для розслідування отримання Мартиненком хабарів від чеської "Шкоди" на рахунок у Швейцарії, 2) відкрито провадження щодо використання австрійської "прокладки" Мартиненка для постачання урану до України за завищеною ціною", - написав С. Лещенко на своїй сторінці у Facebook у понеділок.

Також він виклав на своїй сторінці дві копії відповідей НАБУ на запит народного депутата. В одній відповіді зазначено, що 11 грудня 2015 року НАБУ внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато розслідування у кримінальному провадженні за фактом отримання хабарів при закупівлі НАЕК "Енергоатом" обладнання у чеського АТ Skoda JS з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 4, ст 368 Кримінального кодексу України.

У другій копії відповіді НАБУ на депутатський запит у свою чергу зазначається, що 11 грудня 2015 року Національним антикорупційним бюро внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато розслідування у кримінальному провадженні стосовно посадових осіб ДП "Східний гірничо-збагачувальний з попередньою правовою кваліфікацією за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Також у відповіді НАБУ сказано, що Бюро перевірить під час розслідування викладені С. Лещенком доводи про можливу причетність до цього кримінального порушення нардепа М.Мартиненка.

Як повідомлялося, 30 листопада М.Мартиненко заявив про складання депутатських повноважень у зв'язку з корупційним скандалом і, за його словами, розгорнутою проти нього "інформаційною кампанією". 9 грудня Комітет Верховної Ради України з питань регламенту розглянув заяву М.Мартиненка і рекомендував парламенту прийняти відповідну постанову. Остаточного рішення парламенту наразі немає.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Синєгубов: Головне - стабілізувати фронт на півночі Харківщини

Росіяни вдарили ракетою по околиці Сум, наслідки уточнюються, попередньо без жертв - ОВА

На харківському напрямку ЗСУ другу добу ведуть контрударні дії в семи прикордонних селах із РФ - ОСУВ "Хортиця"

ГУР МО про нічну атаку дронів на військові об'єкти в РФ: Це закономірний наслідок російського вторгнення

На Харківщині сили розвідки та оборони застосовують необхідні заходи - ГУР МО

У Литві відбуваються президентські вибори й референдум про подвійне громадянство

На Харківщині ситуація загострилася, тривають бої в прикордонних районах уздовж держкордону з РФ - Сирський

У понеділок в Україні, крім західних областей, подекуди невеликий дощ - Укргідрометцентр

Повідомлено про підозру чоловіку, який кинув гранату в поліцейського в Броварах - поліція

США запропонували Ізраїлю розвіддані, щоб уникнути вторгнення в Рафах - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА