21:02 25.12.2015

Ostchem Фірташа повністю погасив "Нафтогазу" борг у 3 млрд грн – Яценюк

1 хв читати
Ostchem Фірташа повністю погасив "Нафтогазу" борг у 3 млрд грн – Яценюк

Компанія українського бізнесмена Дмитра Фірташа Ostchem повністю розрахувалася з боргами перед НАК "Нафтогаз України", заявляє прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

""Із 2010 року перед НАК "Нафтогаз України" у компанії Ostchem Дмитра Фірташа були борги у розмірі 3 млрд грн. Міністерство внутрішніх справ відкрило кримінальне провадження, заарештувало активи компанії Ostchem і в результаті цього кримінального провадження і жорстких та чітких дій НАК "Нафтогаз України" отримав повну суму заборгованості з компанії Ostchem", - заявив А.Яценюк на засіданні уряду в п'ятницю.

Прем'єр наголосив, що повернення державній компанії цієї суми, на що ніхто не сподівався, є реальною боротьбою з корупцією і деолігархізацією в Україні. "Це тільки перші кроки, але 3 млрд грн – це серйозний крок", - додав А.Яценюк.

Як повідомлялося, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков в інтерв'ю виданню "Дзеркало тижня" заявив, що НАК "Нафтогаз" домовився з Д.Фірташем про те, що він поверне державі близько 4 млрд грн. "Коли ми притиснули" його (Д.Фірташа – ІФ.) аргументами, він уклав з НАКом угоду і почав віддавати гроші. 1,8 млрд він вже віддав. Коли він віддасть все, юристи оцінять, чи є далі склад злочину. Я не хочу давати суспільству сигнал про безкарність Д.Фірташа, реально винного, на нашу думку, в серйозних злочинах", - повідомив глава МВС України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА