08:14 25.12.2015

ВР продовжила термін перебування малайзійських слідчих на території України для розслідування катастрофи авіалайнера рейсу МН-17

2 хв читати
ВР продовжила термін перебування малайзійських слідчих на території України для розслідування катастрофи авіалайнера рейсу МН-17

Верховна Рада ратифікувала угоду між Україною та Малайзією про продовження дії угоди між двома країнами про направлення малазійського персоналу в Україну у зв'язку з катастрофою літака "Малазійських авіаліній" рейсу МН-17 до 18 серпня 2016 року.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", за відповідний законопроект №0070 у ніч на п'ятницю на засіданні парламенту проголосували 247 народних депутатів.

Як повідомлялося, "Боїнг-777" авіакомпанії Malaysia Airlines, що прямував за курсом Амстердам (Нідерланди) - Куала-Лумпур (Малайзія), було збито на сході України 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 осіб, всі вони загинули. З них - 192 підданих Нідерландів (один мав громадянство США), 44 громадянина Малайзії, серед яких 15 членів екіпажу, 27 громадян Австралії, 12 - Індонезії, 10 - Великобританії (один мав і громадянство ПАР), четверо німців і четверо бельгійців, троє філіппінців, один громадянин Канади і один - Нової Зеландії.

У жовтні 2015 року Нідерланди оприлюднили доповідь міжнародної групи експертів про причини авіакатастрофи літака "Боїнг" "Малайзійських авіаліній" на сході України, які дійшли висновку, що лайнер 17 липня 2014 року збила ракета ЗРК "Бук". Однак група прямо не вказує на причетність до катастрофи Російської Федерації.

Крім того, Україна тоді також оприлюднила свій звіт про цю катастрофу. Як заявив віце-прем'єр України, голова урядової комісії з координації питань розслідування цієї авіакатастрофи Геннадій Зубко, розслідування, проведене українською стороною, доводить, що малайзійський літак МН17 збила ракета російського виробництва, запущена з установки "Бук" з непідконтрольних Києву територій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову КАБ, в однієї жінки гостра реакція на стрес - Синєгубов

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалі - мер

У ХАРКОВІ КІЛЬКА ВИБУХІВ - МЕР

Генштаб ЗСУ: до середини дня армія РФ активізувалася на Сіверському та Харківському напрямках, на Покровському - зберігає високу інтенсивність атак

Окупанти обстріляли Куп'янський район Харківщини, загинули 5 мирних жителів, ще 9 постраждали - поліція

По Черкаській Лозовій було завдано подвійного удару "Іскандер-М", серед загиблих вагітна жінка

Дрони СБУ атакували військовий аеродром "Кущевська" і Слов'янський НПЗ у РФ - джерело

Зеленський вшанував пам'ять жертв радянських політичних репресій

Кількість поранених у Малоданилівській громаді зросла до 16, вісім у важкому стані - поліція

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА