13:28 17.12.2015

Порошенко відвідав штаб головнокомандувача об'єднаних сил НАТО в Європі

2 хв читати
Порошенко відвідав штаб головнокомандувача об'єднаних сил НАТО в Європі

Президент України Петро Порошенко в четвер відвідав штаб верховного головнокомандувача об'єднаних Збройних сил НАТО в Європі Філіпа Брідлава в Брюсселі.

"Відвідав Штаб верховного головнокомандувача Об'єднаних Збройних сил НАТО в Європі", - йдеться в офіційному акаунті П. Порошенка в соцмережі "ВКонтакте".

Інших подробиць візиту глави Української держави до штабу верховного головнокомандувача об'єднаних ЗС НАТО в Європі не наводиться, однак оприлюднено спільну фотографія П. Порошенка і Ф. Брідлава.

Водночас прес-служба глави Української держави повідомила, що в зустрічі з Ф. Брідлавом брали участь начальник Генерального штабу ЗС України генерал армії Віктор Муженко, міністр закордонних справ України Павло Клімкін, інші представники українського уряду та штабу головнокомандувача НАТО в Європі.

Президент наголосив на винятково важливому значенні співпраці з США і НАТО для посилення оборонних можливостей України, необхідних для ефективної протидії російській агресії і гібридним викликам.

"Для України співпраця з НАТО – це одне з першочергових питань для зміцнення оборони країни", - сказав П. Порошенко.

Президент також висловив вдячність за послідовну політичну підтримку та практичну допомогу, що надається Україні американською стороною та іншими державами - членами Альянсу, зокрема, за спільні навчання у Яворові (Львівська обл.) та Сил спеціальних операцій у Хмельницькому.

Глава держави поінформував головнокомандувача ОЗС НАТО в Європі про ситуацію з безпекою на Донбасі, військові загрози з боку Росії і провокаційні дії контрольованих нею бойовиків.

Президент України також обговорив питання розвитку співробітництва з НАТО в оборонній сфері. "Зокрема, залучення практичної допомоги Альянсу до реформування сектора безпеки і оборони України відповідно зі стандартами НАТО, продовження програм спільних навчань, посилення оборонного потенціалу Збройних сил України та підвищення рівня підготовки українських військовослужбовців", - конкретизували в прес-службі президента.

Ф. Брідлав високо оцінив рівень взаємодії з Україною. Він підтвердив готовність НАТО надавати посилену допомогу з метою протистояння сучасним викликам, що постають перед Українською державою.

"Генерал Брідлав відзначив необхідність повного виконання Росією Мінських домовленостей", - додали в прес-службі.

Раніше прес-служба президента України поінформувала, що в рамках дводенного візиту П. Порошенка до Брюсселя у четвер, 17 грудня, заплановано відвідання штабу Ф. Брідлава та ознайомлення з діяльністю Штабу Сил спеціальних операцій НАТО. Там відбудуться штабні переговори під головуванням П. Порошенка і Ф. Брідлава. Також передбачена їхня зустріч у вузькому колі.

У другій половині четверга відбудеться зустріч президента з генеральним секретарем НАТО Йенсом Столтенбергом. За результатами зустрічі запланована спільна прес-конференція.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Лондон передав у дар Україні автомобілі в межах програми Ulez для використання в гуманітарних цілях

Десятеро українських військових пройшли в Нідерландах навчання з обслуговування винищувачів F-16

ДБР викрило правоохоронців із Донецької області, які безпідставно нарахували понад 2,6 млн грн бойових доплат підлеглим

"Суспільне" розширює виробництво власного контенту на "Першому" і продовжить обмін контентом із усіма учасниками марафону "Єдині новини"

Запобіжний захід для заступника міністра агрополітики Дмитрасевича збережено - Апеляційна палата

Від початку доби відбулося 37 бойових зіткнень, найгарячіша ситуація на покровському напрямку - Генштаб

Ініціатива щодо посилення української ППО вже зібрала майже мільярд євро - МЗС Німеччини

США передали Харкову спецобладнання для відновлення електромереж

В Україні активно розвивається серійне виробництво наземних дронів

Міносвіти розробило рекомендації для вишів і профтехів щодо підготовки до нового 2024/2025 навчального року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА