16:35 16.12.2015

МВФ у середу визначиться із статусом боргу України перед РФ - Силуанов

2 хв читати
МВФ у середу визначиться із статусом боргу України перед РФ - Силуанов

Міжнародний валютний фонд (МВФ) у середу визначиться із статусом боргу України перед РФ щодо євробондів у розмірі $3 млрд, заявив глава Мінфіну Антон Силуанов.

"Ми свої пропозиції (щодо реструктуризації цієї заборгованості - ІФ) сформулювали. Ми взагалі-то чекаємо пропозицій дебітора. Сьогодні МВФ повинен визначитися із статусом боргу. РФ направила відповідний запит, і сьогодні, навіть без засідання ради керівників, позиція фонду була виражена, сьогодні третій день, коли позиція може бути оскаржена. Якщо вона не буде оскаржена, то сьогодні фонд ухвалить вердикт про статус боргу", - сказав А.Силуанов.

За його словами, після того, як статус буде підтверджено, РФ вестиме переговори з Україною щодо зміни списку комерційних кредиторів, куди була включена і Росія.

"Після підтвердження статусу МВФ Україна повинна, ми вважаємо, ухвалити рішення про те, щоб переглянути перелік комерційних кредиторів, затверджений урядом", - сказав А.Силуанов.

Росія наполягає на суверенному статусі боргу і в реструктуризації для комерційних кредиторів України брати участь відмовилася, запропонувавши свій варіант (виплата по $1 млрд в 2016-2018 роках за умови надання гарантії).

"Ми ніяк не можемо, не будемо, не маємо наміру вести переговори з Україною, виходячи із статусу, аналогічного комерційному", - заявив А.Силуанов.

"Навіть МВФ, приймаючи останні зміни у своїх документах (необхідні для продовження реалізації програми допомоги України, незважаючи на можливий дефолт із зобов'язань перед РФ - ІФ), заявляв, що офіційний кредитор повинен мати умови, кращі для реструктуризації порівняно з комерційними кредиторами. Фонд пише, що прийняте рішення про зміну правил фінансування програм за наявності прострочення не змінює практику, що склалася, за якою офіційний кредитор отримує умови кращі, ніж комерційні", - зазнчив міністр.

"Якщо буде прийнято рішення про офіційний статус, я в цьому не сумніваюся, чесно кажучи, то це додасть додаткових аргументів до того, що розглядати Росію комерційно кредиторами абсолютно не можна. Якщо МВФ - це (офіційний статус боргу - ІФ) підтвердить, це додатковий аргумент у нашу скарбничку", - додав глава Мінфіну.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ми потребуємо максимальної зосередженості друзів України, щоб прискорити постачання зброї, - Зеленський на зустрічі з Чапутовою

РФ розпочала нову хвилю наступу на харківському напрямку, наразі ми зупинили їх артилерією - Зеленський

Президент Словаччини Зузана Чапутова прибула до Києва з прощальним візитом

ВАКС обрав запобіжний захід нардепу Клочку у вигляді 12 млн грн застави - САП

Коментаторами фіналу "Євробачення-2024" в Україні стануть ведучий Мірошниченко та стендап-комік Байдак

Реєстрацію на конкретний час у "єЧергу" для автобусів запущено на чотирьох українсько-румунських пунктах пропуску

Ворог намагався прорвати українську лінію оборони в Харківській області під прикриттям бронетехніки - Міноборони

У сховищі музею Івана Гончара встановлено сучасну систему контролю клімату для збереження цінних експонатів - Кличко

Ухвалено рішення про створення рекрутингового центру з укомплектування військових частин і підрозділів Сухопутних військ

У суботу в Україні місцями короткочасні дощі, температура вдень 14-19° тепла, на півдні та південному сході до 22°

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА