10:50 16.12.2015

Розвідка Франції знала про загрозу теракту в "Батаклані" з 2010 року

1 хв читати
Розвідка Франції знала про загрозу теракту в "Батаклані" з 2010 року

Спецслужби Франції отримували інформацію про можливу загрозу теракту в паризькому концертному залі "Батаклан" з 2010 року, пише французьке видання "Канар аншене" з посиланням на власні джерела.

Інформація про загрозу спливла під час розслідування теракту, що стався в Каїрі в лютому 2009 року проти учнів французького ліцею. Тоді французькі слідчі вийшли на ім'я бельгійського радикала Фарука Аббеса, який планував організувати атаку на "Батаклан".

У 2010 році Ф. Аббес перебував під арештом, однак за браком достатніх доказів судовий розгляд у його справі через два роки було закрито.

Крім цього, за інформацією "Канар аншене", Ф. Аббес був знайомий з екстремістом Фабьєном Кленом, який заявив про причетність ІГ (організація, заборонена в РФ) до паризьких атак.

Увечері 13 листопада терористи здійснили серію нападів на вулицях в Парижі, в концертному залі "Батаклан" та біля стадіону "Стад де Франс". У нападників була автоматична зброя, а також закріплені на поясах вибухові пристрої. У результаті терактів загинули 130 осіб, 89 з них - у "Батаклані". Сотні людей дістали поранень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА