18:27 13.12.2015

Зубко заявив про готовність України до участі в будівництві газопроводу ТАПІ

2 хв читати
Зубко заявив про готовність України до участі в будівництві газопроводу ТАПІ

Віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко заявляє, що Україна готова брати участь у будівництві газопроводу Туркменістан - Афганістан - Пакистан – Індія (ТАПІ), повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

"Україна готова до участі в реалізації проекту будівництва газопроводу Туркменістан – Афганістан – Пакистан – Індія. Наші промислові підприємства здатні поставляти обладнання та комплектуючі для будівництва... Україна готова поставляти продукцію підприємств «Зорямашпроект» та НВО ім. Фрунзе для будівництва цього газопроводу. Ми готові поставляти трубну продукцію, а також виконувати будівельно-монтажні роботи", - заявив Г.Зубко під час зустрічі з віце-прем'єром Кабінету Міністрів Туркменістану Ягшигельди Какаєвим у рамках робочої поїздки в Туркменістан.

За його словами, Україна також зацікавлена в імпорті з Туркменістану світлих нафтопродуктів, зокрема дизпалива, якість якого відповідає європейським стандартам.

Зустріч відбулася напередодні церемонії відкриття будівництва газопроводу. Відкрив будівництво транснаціонального газопроводу ТАПІ Президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов. У церемонії взяли участь Президент Ісламської Республіки Афганістан Мохаммад Ашраф Гані, Віце-президент Республіки Індія Мохаммад Хамід Ансарі, Прем'єр-міністр Ісламської Республіки Пакистан Мохамад Наваз Шаріф.

Протяжність газопроводу, відповідно до проекту, повинна скласти 1735 км, з яких більше 700 будуть припадати на територію Афганістану. По завершенні будівництва по газопроводу стане можливим щорічно виробляти транспортування 33 мільярдів кубічних метрів газу з Галкинишського родовища. Загальна вартість проекту - близько $30 млрд, при цьому кошти на проведення робіт виділили США і Азіатський банк розвитку. Очікується, що будівництво буде завершено до кінця грудня 2018 року.

Г.Зубко за дорученням президента України Петра Порошенка очолив офіційну делегацію України в Туркменістан для участі у форумі "Peace, security and development", присвяченому 20-й річниці нейтралітету Туркменістану.

Як повідомляє прес-служба, в рамках роботи офіційної делегації Г.Зубко також провів робочі зустрічі зі співпраці економік України та Туркменістану з віце-прем’єром, міністром закордонних справ Туркменістану Рашидом Мередовим, віце-прем’єром Кабінету Міністрів Туркменістану Сатликом Сатликовим, віце-прем’єром Кабінету Міністрів Туркменістану Шамухамметом Дурдилиєвим.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція "Слуги народу" ухвалила рішення про необхідність поділу повноважень Мінвідновлення - Безгін

Спортсмени можуть допомогти в залученні більшої кількості країн до Глобального саміту миру - Єрмак

Кабмін передав Міноборони повноваження Генштабу щодо погодження бронювання

У Львівській області чоловік загинув унаслідок вибуху гранати

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

Росіяни обстріляли Запорізький район, постраждала жінка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА