14:24 11.12.2015

Україна готується оскаржити в СОТ російські продуктові обмеження

2 хв читати
Україна готується оскаржити в СОТ російські продуктові обмеження

Україна буде вимушена порушити новий спір у рамках правил і процедур Світової організації торгівлі (СОТ) у разі продовження дискримінаційних заходів із боку Росії стосовно українських продуктів харчування.

"Якщо дискримінаційні заходи не буде припинено, Україна вимушена буде порушити новий спір у рамках правил і процедур СОТ. Проект запиту в орган врегулювання спорів СОТ щодо забороненої до ввезення в РФ української продукції вже опрацьовується", - йдеться в повідомленні на сайті МЕРТ.

Відомство постійно моніторить й аналізує торговельні обмеження українського експорту з боку РФ. За результатами моніторингу ухвалюють рішення про доцільність використання інструментів СОТ для захисту інтересів вітчизняних товаровиробників на зовнішніх ринках.

МЕРТ зазначає, що вже існує низка обмежень з боку Росії на постачання української солі, кондитерських виробів, пива, соків, молочних продуктів.

"Першим завданням механізму вирішення спорів, зазвичай, є скасування заходів, які не відповідають положенням угод СОТ. Якщо ж під час консультацій сторонами не досягнуто порозуміння – країна-позивач готує запит про створення незалежної групи експертів, яка розглядає аргументи кожної зі сторін і приймає рішення щодо правомірності відповідних заходів", - наведено в повідомленні слова заступника міністра економічного розвитку і торгівлі - торгового представника України Наталії Микольської.

РФ 13 серпня 2015 р. прийняла рішення про включення України до списку країн, до яких застосовується торгове ембарго. З 28 липня 2014 р. Росія ввела заборону на постачання з України молочної продукції і сирів, 28 липня - консервної продукції, 31 липня - соків, 22 жовтня - підкарантинної рослинної продукції, 10 грудня 2015 р. - курятини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський запросив прем'єра Сінгапуру на Саміт миру

Унаслідок обстрілу Станіслава Херсонської області пошкоджено пральню, будівлю ліцею - голова ОВА

На кількох напрямках фронту тривають зіткнення, ворог найактивніший на Покровському напрямку - Генштаб ЗСУ

Президенти України та Сінгапуру обговорили перспективи поглиблення двосторонніх відносин

Окупанти обстріляли Андріївку на Харківщині, постраждали 2 пенсіонери - Синєгубов

На початку тижня в більшості областей України будуть дощі, у понеділок у Карпатах грози - Укргідрометцентр

Україні потрібна підтримка країн Азії - Зеленський

Зеленський: У нас сьогодні немає якихось потужних контактів із Китаєм, цього не хоче китайська сторона

В ОДЕСІ ЧУТИ ВИБУХ - МЕР

Від початку доби на фронті відбулося 29 бойових зіткнень, на Покровському напрямку ситуація напружена - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА