11:11 09.12.2015

РФ після рішення МВФ готує документи для звернення до суду щодо українського боргу - Силуанов

1 хв читати
РФ після рішення МВФ готує документи для звернення до суду щодо українського боргу - Силуанов

Рішення виконавчої ради Міжнародного валютного фонду (МВФ) про зміну політики організації стосовно країн, що мають заборгованість перед офіційними кредиторами, прийнято виключно на шкоду Росії та змушує РФ готувати документи до суду щодо українського боргу, заявив міністр фінансів РФ Антон Силуанов.

"Рішення про зміну правил виглядає поспішним та упередженим. Ухвалено його виключно на шкоду Росії та з метою легалізації можливості Києва не платити за своїми боргами", - сказав він журналістам.

Раніше агентство Bloomberg повідомило з посиланням на представника фонду Джеррі Райса про те, що рішення про зміну правил було ухвалено на засіданні ради фонду у вівторок.

А.Силуанов зазначив, що Росія зробила крок назустріч, запропонувавши варіант врегулювання боргової проблеми України. "Звернулися до МВФ, оскільки розуміли, що Київ не вирішує своїх боргових проблем самостійно", - сказав міністр. Проте, за його словами, російській стороні "запропонували провадити переговори разом із комерційними кредиторами". "Це не конструктивний діалог, коло замкнулося. У цих умовах нам не залишається іншого вибору, окрім як використовувати всі можливості захисту своїх прав як кредитора. Ми готуємо документи для звернення до суду", - заявив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХИ В ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Генштаб ЗСУ про ситуацію на Харківському напрямку

Зеленський запросив узяти участь у Саміті миру президента Аргентини, прем'єр-міністра Ісландії та Вселенського патріарха

Країни Балтії вважають своєю спільною метою перемогу України у війні з РФ

Організацію Саміту миру вже опрацьовано - Зеленський

Зеленський про новий пакет військової підтримки США: Важливо, щоб уся зброя якнайшвидше показала себе на фронті

Ми розуміємо обсяг сил окупанта, бачимо його задум - Зеленський про спроби РФ прорвати оборону ЗС України на півночі Харківської області

Зеленський обговорив із Сирським оборону та зміцнення позицій на Харківщині

Новий пакет військової допомоги США включає боєприпаси, "Хаймарси", "Бредлі" і БТР

Єрмак: Успіхи боротьби на фронті та Глобального саміту миру дадуть результат для справедливого миру в Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА