15:28 04.12.2015

В Одесі на хабарі в 500 тис. грн затримано директора держпідприємства Міноборони і його заступника

2 хв читати
В Одесі на хабарі в 500 тис. грн затримано директора держпідприємства Міноборони і його заступника

Співробітники Управління захисту економіки МВС України, СБУ і військової прокуратури затримали в п'ятницю вранці в Одесі під час отримання частини хабара директора одного з державних підприємств Міністерства оборони України і його заступника.

Як повідомляє Департамент захисту економіки Національної поліції України, посадовці затримані, вирішується питання обрання їм запобіжного заходу. "Їм загрожує до 12 років ув’язнення", - зазначено в повідомленні.

За підключення товариства до електромережі і трансформаторної підстанції чиновники вимагали від його керівника 550 тис. грн. Чиновників, а також диктора товариства затримали під час передачі грошей.

"До співробітників Управління захисту економіки Національної поліції в Одеській області звернувся підприємець. Він повідомив, що керівництво держпідприємства Міністерства оборони і директор товариства вимагають у нього 550 тис. грн. Якщо він сплатить "обов'язковий внесок", його установу підключать до електричної мережі і трансформаторної підстанції, яка перебуває на балансі Міністерства оборони України. А згодом отримає і дозвільну документацію", - розповіли в Нацполіції.

За заявою підприємця військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

"Під час документування злочинної діяльності високопосадовців правоохоронці зафіксували факт отримання заступником директора державного підприємства першого грошового "транша" - $2000. Ця сума була завдатком для подальшого сприяння в підготовці відповідних дозвільних документів", - зазначено в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рада ухвалила закон про надання адмінпослуг українцям, зокрема за кордоном

Переговори про вступ України до ЄС мають розпочатися якнайшвидше - Мецола

Позиція Європарламенту буде значущою для оборонної підтримки України - Зеленський

Між рішенням партнерів про постачання Україні зброї та її потраплянням на фронт відстань уже не в кілометрах, а, на жаль, у тижнях і місяцях - Зеленський

Путін в інформаційному акваріумі й не має наміру зупинятися - Зеленський

Дрон СБУ вдарив по НПЗ у російській Башкирії, подолавши рекордні 1500 км - джерело

Зеленський призначив Залужного послом у Великій Британії

Будівництву НВМК у Гатненській громаді біля Києва протистоять, зокрема, проплачені люди - заступник директора

Дмитра Герегу знову призначено командувачем Сил підтримки ЗСУ

Президент підписав указ про звільнення Залужного з військової служби

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА