18:01 25.11.2015

Проект Податкового кодексу буде подано до парламенту до кінця наступного тижня

2 хв читати
Проект Податкового кодексу буде подано до парламенту до кінця наступного тижня

Проект Податкового кодексу, пакет податкових законопроектів разом з проектом державного бюджету на 2016 рік після затвердження в уряді буде подано до парламенту до кінця наступного тижня, повідомила заступник міністра фінансів Олена Макеєва.

"Наступного тижня ми подаємо Податковий кодекс разом з усіма податковими законами і бюджетом в уряд. Після твердження в Кабміні він буде в парламенті. Чекаємо, що до кінця наступного тижня усі зможуть ознайомитися з податковими законами, новим бюджетом і законами, які подаватимуться в пакеті", - сказала вона, виступаючи на Українському фармацевтичному форумі Адама Сміта в Києві в середу.

"У нас є готовий Податковий кодекс. Ми очікуємо, що його буде прийнято. Ми готові скоротити бюджетні витрати на 60 млрд грн, щоб виконати вимоги МВФ стосовно бюджетного дефіциту", - додала заступник міністра фінансів.

О.Макеєва зазначила, що проект Податкового кодексу, зокрема, передбачає введення єдиної ставки ПДВ у розмірі 20% для всіх категорій, зокрема для сільгоспкомпаній і фармвиробників.

"Ми пропонуємо тимчасово виключити знижену ставку ПДВ 7% і застосувати єдину ставку 20% для фармацевтичної продукції. Тому що це пов'язано з нашою стратегією, нашим принципом справедливості та рівності. Сьогодні ми прибираємо спеціальний режим ПДВ для сільгоспкомпаній - ця галузь також дуже важлива для України, але ми пішли на цей крок і прибрали цю перевагу. Ми також маємо прибрати й інші привілеї у інших", - сказала вона.

Водночас О.Макеєва наголосила, що зібрані додатково від підвищення ставки ПДВ на лікарські засоби гроші збиратимуться у спеціальному фонді і спрямовуватимуться на програму підтримки населення.

"При цьому ми значно знижуємо податкове навантаження для підприємств на фонд оплати праці з 41% ставки єдиного соціального внеску в середньому до 20% без винятку для всіх підприємств. Рішення поки що залишається таким, що ми підвищуємо ставку ПДВ з 7% до 20%. Одночасно пропонуємо механізм компенсації кінцевим споживачам як субвенцію підвищення вартості ліків", - сказала вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На сумському напрямку у ворога зосереджені певні сили, але їх недостатньо для удару стратегічного рівня - Держприкордонслужба

У Харкові четверо загиблих, ще двох людей шукають - ОВА

Окупанти обстріляли Малу Токмачку Запорізької області, загинув місцевий житель

Найближчі дні в Україні будуть теплими, у низці областей пройдуть короткочасні дощі

Кількість загиблих у Харкові зросла до двох осіб - Терехов

Україна та Греція найближчим часом укладуть угоду про безпеку - Офіс президента

У Харкові один загиблий, шестеро постраждалих після удару по підприємству, місцеперебування ще трьох осіб невідоме

За минулу добу на фронті було 143 зіткнення, від початку доби ще 28 - Генштаб ЗСУ

Окупанти завдали ударів по Харкову і Золочеву, постраждали щонайменше семеро мирних жителів - ОВА

Європейський фонд солідарності для українських фільмів виділив EUR400 тис. на вісім проєктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА