10:40 25.11.2015

Влада Києва планує облаштувати мережу аптек для людей з особливими потребами

2 хв читати
Влада Києва планує облаштувати мережу аптек для людей з особливими потребами

У рамках соціальних ініціатив мера Києва Віталія Кличка комунальне підприємство "Фармація" адаптує свої аптеки до потреб людей з особливими потребами, зокрема з вадами зору.

"Основними відвідувачами соціальних аптек КП "Фармація" є мешканці столиці, які більш за всіх потребують соціальної допомоги, серед них і категорії людей з особливими потребами. Для нас пріоритетами у роботі є соціальні проекти та забезпечення гідного життя для тих, хто цього потребує. Саме тому в рамках соціальних ініціатив мера Києва Віталія Кличка ще влітку 2015 року у КП "Фармація" розпочав роботу проект безбар’єрного доступу до комунальних аптек людям з особливими потребами, метою якого є практичне вирішення питань адаптації аптек до потреб осіб з обмеженими фізичними можливостями ", - передає слова генерального директора КП "Фармація" Руслана Світлого прес-служба Київської міської державної адміністрації.

Прес-служба КМДА, посилаючись на слова Р.Світлого, повідомляє, що перший етап передбачає переобладнання пандусів (ремонт, приведення до норм ДБН тощо). Другий важливий етап проекту - необхідність забезпечення відвідувачів аптек тактильною інформацією, що дозволяє зорієнтуватися в приміщенні. Третій етап проекту втілюватиметься в життя протягом 2016 року - в усіх аптеках КП "Фармація" планується встановити тактильний підлоговий орієнтир і повний комплекс "Безбар’єрний доступ" для людей з вадами зору.

За словами директора КП "Фармація", першим і успішним досвідом стала комунальна аптека №1. У ній впровадили комплекти засобів адаптації аптек до потреб осіб з вадами зору (інформація, навігація та безпечне перебування), розроблені та виготовлені фахівцями спеціалізованого об'єднання інвалідів "Ресурсний центр "Безбар’єрна Україна".

У прес-службі також повідомили, що, за словами Р.Світлого, комунальне підприємство "Фармація", будучи прибутковим, не отримує коштів з міського бюджету на втілення своїх соціальних програм, зокрема і на проект зі створення безбар’єрного доступу в аптеках.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА