12:18 20.11.2015

Україна ніколи не купувала китайські ПЗРК - спікер АП

2 хв читати
Україна ніколи не купувала китайські ПЗРК -  спікер АП

Україна ніколи не купувала переносні зенітно-ракетні комплекси в Китаї і на озброєнні української армії їх немає, заявляє спікер адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

"Беручи до уваги існування в Україні тимчасово окупованих територій, неконтрольовану ділянку державного кордону з Росією, можна допустити, що китайські ПЗРК могли потрапити в руки терористів саме через неї", - заявив А. Лисенко в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

Він також повідомив, що має інформацію про те, що бойовики на території т. з."ДНР" і "ЛНР" налагодили, окрім ремонту військової техніки, також і виробництво деяких видів зброї та набоїв.

"Ми також допускаємо, що у так званих "гуманітарних конвоях" з Росії на окупований Донбас доставляється сировина та інші компоненти для виробництва вибухівки та вибухових пристроїв. Ми точно знаємо, що вони використовуються для проведення терактів на території України. Але не виключаємо, що терористи можуть передавати її з цією ж метою та за її межі. Для припинення постачання зброї терористам вкрай необхідно закрити неконтрольовану українською владою ділянку державного кордону", - наголосив А. Лисенко.

Раніше, в четвер агентство "Associated Press" з посиланням на офіційне Інформаційне агентство Кувейту повідомило, що кувейтська поліція заарештувала громадянина Лівану Усаму Хайята, який очолював терористичну мережу, що займалася вербуванням бойовиків Ісламської держави і збирала гроші, що переводилися на пов'язані з ІГ банківські рахунки в Туреччині. МВС Кувейту також повідомило, що У. Хайят "укладав угоди на поставку зброї в Україні, використовуючи Туреччину як маршрут для відправлення зброї бойовикам ІГ в Сирії на підконтрольну угруповання територію".

У свою чергу, агентство France-Presse з посиланням на чиновника МВС Кувейту повідомляє, що під час операцій в Україні закуповувалися китайські переносні зенітно-ракетні комплекси FN-6 (вони ж - Фейна-6), призначені для ураження літаків і вертольотів на висотах до 3,5 км. При цьому у відомстві не надали деталей про масштаби операцій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА