13:57 02.11.2015

Новинський погодився надати свідчення у рамках розслідування справ щодо конфлікту бенефіціарів торгової мережі "Амстор"

2 хв читати
Новинський погодився надати свідчення у рамках розслідування справ щодо конфлікту бенефіціарів торгової мережі "Амстор"

Народний депутат України (фракція "Опозиційний блок") Вадим Новинський дав згоду на участь у слідчих діях у рамках розслідування низки кримінальних проваджень, що стосуються конфлікту бенефіціарів торгової мережі "Амстор", повідомляє прес-служба МВС України.

"Головне слідче управління МВС розслідує низку кримінальних проваджень, зокрема за ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем), ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) і ст. 358 (підроблення документів, печатки, штампів і бланків, їх збут, використання підробних документів) КК України, які стосуються конфлікту бенефіціарів торгової мережі "Амстор", - зазначено в повідомленні.

У МВС наголосили, що в рамках цього розслідування виникла необхідність допиту народного депутата України В. Новинського як одного з кінцевих бенефіціарів - учасників корпоративного конфлікту.

"З метою прискорення цього процесу голова Верховної Ради України був поінформований листом про необхідність проведення такої слідчої дії", - пояснили в МВС.

В. Новинський уже зв'язався з МВС і висловив готовність надати необхідні слідству свідчення, заявляє прес-служба МВС.

Як повідомлялося, начальник відділу Головного слідчого управління МВС України Василь Сміх, отримавши слово на засіданні погоджувальної ради Верховної Ради в понеділок, заявив, що приніс повістку для виклику депутата на слідчі дії, назвавши прізвище Вадима Новинського. Спікер Володимир Гройсман заявив, що такої людини в залі немає, позбавив слова представника МВС і попросив залишити залу засідань.

Лідер фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко пізніше повідомив, що представники правоохоронних органів принесли на засідання погоджувальної ради повістки трьом депутатам фракції "Опозиційний блок": В.Новинському, Олександру Вілкулу і Наталії Королевській.

У свою чергу лідер Радикальної партії Олег Ляшко на своїй сторінці в Facebook написав, що йому також намагалися вручити повістку на допит на засіданні погоджувальної ради.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глава МЗС Німеччини: Зеленський є законним і легітимним президентом України

У Херсоні вже три постраждалих унаслідок денного обстрілу - міськадміністрація

Зеленський обговорив із Бербок постачання комплексів ППО

У Херсоні внаслідок обстрілу постраждав підліток - голова міськадміністрації

Київська влада розгляне питання усунення Булгакова з публічного простору після формування УІНП остаточної позиції щодо нього - відповідь на петицію

Ексмера Балаклії, підозрюваного в держзраді, судитимуть заочно - прокуратура

Кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 55, ситуація в районі Липців контрольована - Генштаб ЗСУ

Через обстріл у с. Іванівці поранений місцевий житель - Херсонська ОВА

Стефанчук обіцяє знайти компроміс щодо внесення до порядку денного парламенту законопроєкту про заборону діяльності релігійних організацій, пов'язаних із Росією

Агресор завдав ракетного удару по виробничій інфраструктурі Конотопа - Сумська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА