17:22 28.10.2015

Фермеру, який знищив бульдозером 8 км валу фортеці XVIII століття в Харківській області, загрожує до 3 років ув'язнення

1 хв читати
Фермеру, який знищив бульдозером 8 км валу фортеці XVIII століття в Харківській області, загрожує до 3 років ув'язнення

Фермеру, який знищив бульдозером 8 км валу фортеці Святої Парасковії Української лінії в Харківській області, загрожує до 3 років ув'язнення.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області, про знищення пам'ятника архітектури обласного значення України правоохоронцям повідомив Меліховський сільський голова.

"Частина українському валу проходить уздовж полів, орендованих одним із фермерів району. У жовтні поточного року бульдозеристи господарства повністю зрівняли з землею понад кілометр історичного валу і частково розвалили ще майже 7 км лінії", - цитує прес-служба прокурора Нововодолазького району області.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 298 (умисне незаконне знищення культурної спадщини) КК України. Прокуратура Нововодолазького району процесуально керує у кримінальному провадженні.

Максимальна санкція статті передбачає три роки позбавлення волі.

Українська лінія - пам'ятник військово-інженерного мистецтва першої половини XVIII століття. Була побудована в 1731-1742 рр .. на південних околицях тодішньої держави, між річками Дніпро і Сіверський Донець, для оборони від ворожих набігів на Україну. Лінія простягнулася на 285 км і складалася з безперервного земляного валу з рвом. Фортеці були пов'язані одна з одною суцільним валом-реданом. Фортеця Св. Парасковії – сьома із 16-ти, що входили до Української лінії. Вона земляна. Її вали досягали висоти понад 4 м, а сухий рів був завширшки понад 2 м.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА