15:14 24.10.2015

Siemens зацікавлений у заходженні на український ринок виробництва локомотивів і трамваїв – Пивоварський

2 хв читати
Siemens зацікавлений у заходженні на український ринок виробництва локомотивів і трамваїв – Пивоварський

Компанія Siemens зацікавлена в заходженні на український ринок у сфері виробництва локомотивів і трамваїв, повідомив міністр інфраструктури України за підсумками Українсько-німецького бізнес-форуму у Берліні.

"Продовжуємо переговори щодо формату співпраці на рівні керівництва та експертів", - написав він на своїй сторінці в мережі Facebook.

Міністр також повідомив, що під час зустрічі в міністерстві транспорту Німеччини було досягнуто домовленості про спільну роботу в сфері залізниці та будівництва автодоріг, координацію зусиль щодо "Шовкового шляху" і подальший обмін досвідом. "Держсекретар міністерства транспорту та інфраструктури Німеччини Райнер Бомба знову приїде в Україну в грудні. Також проведемо ще один обмін експертами, наші поїдуть до них, німецькі – до нас. Працюємо над спільним планом дій і чіткими KPIs від цієї співпраці", - написав А.Пивоварський.

Також міністр провів зустріч у міністерстві економіки Німеччини.

"Говорили про кредит KfW на відновлення інфраструктури Донбасу. Німеччина готова розглянути можливість збільшення обсягу допомоги Україні", - додав він.

Раніше директор департаменту інтегрованих транспортних систем компанії "Сіменс Україна" Дмитро Черненький зазначав, що Siemens не зацікавлена у створенні в Україні спільного виробництва локомотивів, виявляє інтерес лише щодо постачання компонентів до виробництва.

"СП не цікаво, що таке СП? - це я маю взяти гроші або технології, принести сюди і віддати їх комусь. Але ми готові поставляти компоненти до сотні локомотивів", - сказав він.

Д.Черненький зазначив, що залізничній галузі України потрібна низка якісних змін, зокрема, поява приватної тяги".

"Треба змінити правила на залізниці, щоб були приватні перевізники, щоб вони мали доступ до мережі, щоб вони могли формувати свої тарифи. Ми дуже сподіваємося на появу приватної тяги, ми будемо пропонувати наші готові електровози їм, будемо одразу вступати в партнерство з українськими виробниками та спільно пропонувати щось. У нас дуже багато напрацювань з усіма українськими виробниками, дуже багато пропозицій, технологій", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстріляли Запорізьку область, є загиблий - ОВА

Прем'єр Хорватії візьме участь у Саміті миру - Зеленський

Голова УІНП: Меморіалізація російсько-української війни буде складною

Кількість загиблих у Черкаській Лозовій зросла до семи - прокуратура

Понад 400 тис. українців оновили свої дані в застосунку "Резерв+" - Міноборони

Голова УІНП: 24 лютого поки що має залишатися неофіційною датою, що підсвічується державою як День люті

У Кропивницькому районі пролунали вибухи, постраждалих і руйнувань немає - ОВА

Голова УІНП про народні меморіали на майдані Незалежності та біля стіни Свято-Михайлівського монастиря: Потрібно запропонувати якісну альтернативу

Голова УІНП сподівається, що київська влада або якийсь меценат усе-таки створять Музей монументальної пропаганди

Голова УІНП вважає за необхідне обмежити запровадження нових пам'ятних дат до закінчення російсько-української війни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА