17:14 16.10.2015

Україна просить подвоїти міжнародну фінансову допомогу до $15 млрд - глава Мінфіну

2 хв читати
Україна просить подвоїти міжнародну фінансову допомогу до $15 млрд - глава Мінфіну

Україні вдалося добитися макроекономічної стабілізації, водночас країна потребує додаткової міжнародної фінансової допомоги в обсязі щонайменше $7,5 млрд для відновлення економічного зростання, заявила міністр фінансів Наталія Яресько.

"Я просила подвоїти обсяг надання нам підтримки з $7,5 млрд до щонайменше $15 млрд", - сказала міністр, коментуючи на прес-конференції в Києві в п'ятницю свої численні зустрічі на щорічних зборах Міжнародного валютного фонду та Світового банку, що завершилися днями в Лімі (Перу).

Н.Яресько зазначила, що нині Україна має чотири серйозні підстави розраховувати на значне збільшення такої підтримки з первинної суми в $7,5 млрд, погодженої під час затвердження програми розширеного фінансування EFF МВФ на початку цього року.

За її словами, йдеться про припинення активних бойових дій на сході країни та Мінські домовленості, які почали працювати, що дає змогу більш упевнено прогнозувати майбутнє; зростання довіри в здатність уряду і влади здійснювати реформи та отриманні досвіду таких реформ, а також про ліквідацію пролому в платіжному балансі.

Міністр нагадала, що від початку 2015 року міжнародна підтримка України у рамках програми МВФ становила $9,7 млрд. Київ розраховує до кінця року отримати ще $4 млрд.

"Україна нарешті начебто пройшла дно і починає зростання. Усі зусилля будуть спрямовані на те, щоб добитися реального зростання якнайшвидше, забезпечення реального залучення іноземних інвестицій, збільшення кількості робочих місць і реальних зарплат", - наголосила глава Мінфіну.

Водночас вона повідомила, що МВФ наполягає на зниженні дефіциту держбюджету у 2016 році до 3,7% ВВП із 4,1% ВВП у 2015 році, відмовляється погоджувати податкову реформу без пропозиції реальних компенсаторів випадних доходів бюджету.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА