16:15 16.10.2015

Обмеженням податкової реформи є дефіцит держбюджету-2016 3,7% ВВП - глава Мінфіну України

1 хв читати
Обмеженням податкової реформи є дефіцит держбюджету-2016 3,7% ВВП - глава Мінфіну України

Мінфін прихильний ідеї проведення податкової реформи для відновлення зростання економіки України, проте узгодженою з Міжнародним валютним фондом умовою проведення такої реформи є утримання дефіциту держбюджету в 2016 році на рівні 3,7% ВВП, заявив міністр фінансів Наталія Яресько.

"Ми маємо домовитися про зміни з оподаткування з утриманням дефіциту 3,7% ВВП", – сказала глава Мінфіну на прес-конференції в Києві в п'ятницю.

Вона зазначила, що запропонована Мінфіном податкова реформа з урахуванням інших скорочень бюджетних надходжень передбачає падіння доходів на 60 млрд грн, що має супроводжуватися таким самим зниженням витрат.

"Ми готові до такого ж зниження витрат, але це вимагає серйозного обговорення в суспільстві", – заявила Н.Яресько. Вона уточнила, що йдеться про витрати на охорону здоров'я, освіту, оборону, соцзабезпечення, виступивши проти скорочення видатків на оборону і висловивши сумніви, що суспільство готове до серйозних скорочень витрат в інших зазначених сферах.

Міністр наголосила, що більш радикальні, ніж мінфінівський, варіанти податкової реформи передбачають ще більше скорочення витрат, тому є неприйнятними.

На думку Н.Яресько, існують можливості ввести компенсатори зниження доходів від податкової реформи. Міністр закликала до пошуку такого збалансованого підходу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА