13:04 15.10.2015

Cascade Investment Fund придбав 5% "Кернела"

2 хв читати
Cascade Investment Fund придбав 5% "Кернела"

Cascade Investment придбав 5% в українському агрохолдингу "Кернел", найбільшого вітчизняного виробника соняшникової олії, зазначено в повідомленні компанії на Варшавській фондовій біржі.

Згідно з ним, Cascade Investment Fund в результаті операцій з купівлі акцій акумулювала на 13 жовтня 2015 року 3 млн 984,345 тис. акцій Kernel Holding S. A., що становить 5% статутного капіталу і кількості голосів на зборах.

Як уточнили агентству "Інтерфакс-Україна" у службі соціальної політики та комунікації "Кернел", Cascade Investment Fund не має відношення до Cascade Investment LLC засновника Microsoft Білла Гейтса.

"Назва схожа, але це різні організації", - зазначили в "Кернел".

"Кернел" - вертикально інтегрована компанія, що працює в агропромисловому секторі України з 1994 року. Виробляє соняшникову олію, здійснює дистрибуцію бутильованої олії в країні під торговими марками "Щедрий Дар", "Стожар", "Чумак Золота", експорт масла й зернових, надає послуги зі зберігання зернових і олійних культур на елеваторах.

Агрохолдинг за дев'ять місяців 2015 фінансового року (1 липня 2014/30 червня 2015) отримав чистий прибуток $85,5 млн проти чистого збитку в розмірі $67,6 млн за той самий період 2014 фінроку. Виторг збільшилася на 1% - до $1,838 млрд, а показник EBITDA виріс у 2,5 рази, становивши $338 млн.

Найбільшим акціонером "Кернел" через Namsen LTD виступає голова ради директорів Андрій Веревський – 39,21%, ще 6,01% належить фонду ING OFE.

Акції "Кернел" котируються на основному майданчику Варшавської фондової біржі з листопада 2007 року. Їхній курс на закриття 14 жовтня становив PLN52,66 ($14,3) за штуку, таким чином придбаний Cascade Investment пакет оцінюється приблизно в $57 млн.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

У МИРГОРОДІ ЧУТИ ВИБУХИ. У ВСІЙ УКРАЇНІ ОГОЛОШЕНО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстріляли прикордонні міста Білопілля, Дружба та 31 село в Чернігівській і Сумській областях, поранено місцевого жителя

Голова УІНП: Із декомунізацією ми точно вже на фінальній стадії, але економічний аспект може затримати ці процеси

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА