13:28 26.09.2015

Обшуки у "свободівців" проводять у справі про сутички під ВР 31 серпня, внаслідок яких загинули четверо нацгвардійців – МВС

2 хв читати
Обшуки у "свободівців" проводять у справі про сутички під ВР 31 серпня, внаслідок яких загинули четверо нацгвардійців – МВС

Обшуки в будинках представників ВО "Свобода" проводяться у справі про сутички під будівлею Верховної Ради України 31 серпня 2015 року, внаслідок яких загинули четверо бійців Національної гвардії України, заявив радник міністра внутрішніх справ України Іван Варченко.

"Обшук проводить слідче управління у зв'язку зі справою 31 серпня. Я нагадаю про те, що вже четвертий боєць Національної гвардії вчора помер від травм, отриманих 31 серпня. Він перебував у комі і так і не вийшов із неї. Відповідно, наразі четверо загиблих і понад 138 осіб поранені", - заявив В.Варченко в ефірі каналу 112 в суботу.

Він зазначив, що обшуки проводяться в усіх підозрюваних.

І.Варченко також повідомив, що у справі 31 серпня затримано 20 осіб, 20 осіб розглядають як підозрюваних в організації цього зіткнення, ще близько 200 – це свідки у цій справі.

"Гелевей – (проходить - ІФ) як підозрюваний", - зазначив І.Варченко.

За його словами, поки що невідомо, чи вдалося слідчим знайти якісь докази у цій справі.

"Ми зацікавлені в тому, щоб знайти докази, які допоможуть пролити світло на всі обставини цього терористичного акту і завершити справу в суді, - сказав І.Варченко, – Я думаю, що все це буде надано в процесі, після того, як слідчі опрацюють інформацію. Ми зацікавлені в тому, щоб цей процес був відкритим і прозорим".

Як повідомлялося, в суботу розпочалися обшуки вдома у керівника Контрольно-ревізійної комісії ВО "Свобода" Олега Гелевея, у члена Одеської обласної організації ВО "Свобода" Гліба Громова і у члена Одеської ВО "Свобода" Олександра Станкова.

Також міліція проводить обшук в будинку дружини голови Київської обласної організації партії "Свобода" Ігоря Сабія, першого номера списку об'єднання Одеської обласної ради Костянтина Василькевича, а також у журналістки "Української тижня", бійця-добровольця Валерії Бурлакової.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА