20:38 24.09.2015

"Нафтогаз" і Ostchem погодили графік погашення боргу, постачання газу хімзаводам розблоковано

2 хв читати
"Нафтогаз" і Ostchem погодили графік погашення боргу, постачання газу хімзаводам розблоковано

НАК "Нафтогаз України" та "Газ України" минулого тижня підписали з групою компаній Ostchem мирові угоди, затверджені судовими рішеннями, щодо графіка погашення заборгованості та умов відновлення газопостачання підприємствам хімгрупи.

Згідно з повідомленням прес-служби держхолдингу, вся заборгованість Черкаського "Азоту" та "Рівнеазоту" (зокрема штрафні санкції та інші нарахування, передбачені законодавством України) в загальному розмірі 2,96 млрд грн має бути сплачена до кінця січня 2016 року.

"Нафтогаз" 24 вересня отримав перший платіж у сумі 0,385 млрд грн згідно із затвердженим графіком. Після цього постачання газу хімічним підприємствам групи було розблоковано.

"Ми вітаємо конструктивну позицію Ostchem щодо врегулювання заборгованості. Ця угода дозволить зменшити дебіторську заборгованість групи перед "Нафтогазом" та "Газом України". В результаті цієї угоди "Нафтогаз" отримає кошти для закупівлі газу в зимовий період. Погашення заборгованості допоможе зберегти робочі місця в хімічній галузі та відновити виробництво мінеральних добрив для українських аграріїв", - наведено в повідомленні слова голови правління НАК Андрія Коболєва.

У прес-службі нагадують, що Ostchem входить до трійки найбільших фінансово-промислових груп за обсягом заборгованості перед "Нафтогазом". Заборгованість підприємств Ostchem перед компаніям "Нафтогазу" була сформована у 2006-2011 рр. і не погашалася до останнього часу.

Як повідомлялося, Group DF, що об'єднує активи Дмитра Фірташа, наприкінці травня заявила про зупинку роботи черкаського "Азоту" та "Рівнеазоту", назвавши причиною тиск на бізнес із боку представників влади.

У свою чергу прем'єр Арсеній Яценюк на початку червня звинуватив Д.Фірташа у свідомій зупинці "Рівнеазоту" та черкаського "Азоту" через небажання заплатити мільярдні борги за газ НАК "Нафтогаз України" та виступив із погрозою націоналізувати ці великі хімічні підприємства.

У відповідь Group DF стверджувала, що борги черкаського "Азоту" та "Рівнеазоту", згадані А.Яценюком, накопичені у 2010-2011 роках, тобто ще до їх входження до Group DF.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ювенальні прокурори: 546 дітей загинули в Україні в результаті збройної агресії рф

У Нікополі двоє загиблих і двоє поранених унаслідок ранкового артобстрілу

У лікарні залишаються троє дітей, які постраждали внаслідок ворожого удару по Харкову

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів пошкоджено 12 багатоповерхівок і понад 50 приватних будинків, поранено одну людину

За минулу добу окупанти 360 разів вдарили по Запорізькій області, поранено жінку, є руйнування

Сили оборони за добу ліквідували 1300 окупантів

Українська авіація і ракетники за добу уразили три засоби ППО і дві артсистеми противника

На фронті за добу було 146 бойових зіткнень, 45 атак ворога ЗС України відбили на авдіївському напрямку

Війська РФ за добу завдали по території України 60 ракетних і 90 авіаударів

Силами ППО вночі знищено 17 із 20 ударних БПЛА, які атакували Україну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА