14:18 23.09.2015

Кабмін прийняв рішення звільнити Антипова з посади керівника Чорнобильської зони відчуження

2 хв читати
Кабмін прийняв рішення звільнити Антипова з посади керівника Чорнобильської зони відчуження

Кабінет Міністрів ухвалив рішення про звільнення керівника Чорнобильської зони відчуження Юрія Антипова.

Це рішення було ухвалено на виїзному засіданні уряду в Полтаві в середу після того, як з такою пропозицією виступив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, повідомляє прес-служба Кабміну.

Прем'єр пояснював свою позицію тим, що за останні кілька місяців після його візиту до Зони відчуження і чітких доручень її керівнику не було вжито необхідних заходів.

"Наприклад, компанію, яка готувала (їжу – ІФ) французьким співробітникам протягом кількох років, було замінено, їм просто заборонили годувати людей, і прийшов лист від фірми "Роги і копита" про те, що у них, виявляється, французи будуть краще харчуватися", - сказав А. Яценюк на засіданні.

Крім того, за його словами, низка компаній, в яких були ліцензії на проектні та будівельні роботи, отримали листи за підписом керівника Зони відчуження про припинення або відкликання їхніх ліцензій.

"Тому вчора була зустріч з в. о. міністра екології з керівником Чорнобильської станції і, сподіваюся, вже колишнім керівником Зони відчуження, кількома експертами і з міністром внутрішніх справ. Я прошу, щоб міністерство почало розслідування, і якщо є факти, відкрило кримінальне провадження", - сказав А. Яценюк.

Прем'єр закликав членів уряду підтримати рішення про звільнення керівника Чорнобильської зони і поки що на місяць призначити виконувача обов'язків. Що стосується призначення нового керівника Зони, то, за словами А. Яценюка, це має бути абсолютно прозорий і публічний відбір кандидатів на посаду керівника зони відчуження.

Як повідомлялося, Юрій Антипов очолив Державне агентство з управління Зоною відчуження 14 травня 2015 року. Раніше Ю. Антипов обіймав посаду в. о. директора ПРАТ "Завод із виробництва ядерного палива", очолював Головне управління МНС України в Одеській області, є ліквідатором аварії на Чорнобильській АЕС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА