09:14 11.09.2015

Меркель та Олланд у переговорах щодо врегулювання ситуації на Донбасі представляють увесь ЄС

1 хв читати
Меркель та Олланд у переговорах щодо врегулювання ситуації на Донбасі представляють увесь ЄС

Президент України Петро Порошенко повідомив, що президент Франції Франсуа Олланд та канцлер Федеративної Республіки Німеччина Ангела Меркель на переговорах у "нормандському форматі" щодо врегулювання ситуації в Україні представляють увесь Європейський Союз.

"Від самого початку участь президента Франції Франсуа Олланда та канцлера Німеччини Ангели Меркель була забезпечена відповідним підтвердженням їхніх повноважень із боку Ради ЄС", - сказав президент в інтерв'ю програмі "Прайм тайм з Мирославою Гонгадзе", яке транслювали в ефірі Першого Національного каналу в четвер.

За його словами, напередодні мінських переговорів у лютому 2015 року А.Меркель та Ф.Олланд заявили, що представляють на переговорах увесь ЄС, що є унікальною ситуацією. "Це унікально, коли країна, не член ЄС, її лідери беруть активну участь в обговоренні проекту рішень ЄС та проекту спільних дій", - сказав президент.

П.Порошенко зазначив, що активну участь у процесі врегулювання ситуації на Донбасі беруть і США. "На засіданнях тристоронньої контактної групи також, я думаю, мало хто знає, але постійно присутній представник США в ранзі посла. І ми забезпечуємо цю ефективну координацію, адже важко зібрати в одному місці президента США Обаму і, наприклад, лідерів ЄС, тому вони представляють усю коаліцію", - сказав П.Порошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА