19:53 13.08.2015

Керівні групи компаній "Амстор" у Донецьку та області підозрюються у співпраці та фінансуванні "ДНР" - МВС України

2 хв читати
Керівні групи компаній "Амстор" у Донецьку та області підозрюються у співпраці та фінансуванні "ДНР" - МВС України

Київ. 13 серпня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Посадовці групи компаній "Амстор" у Донецьку і Донецькій області неодноразово передавали продукти харчування і транспорт бойовикам "ДНР" в обмін на можливість безперешкодної діяльності своєї мережі супермаркетів, а також перейменували її на тимчасово окупованій території, щоб не платити податки в Україні.

"Головним слідчим управлінням МВС під час розслідування кримінального провадження щодо посадовців групи компаній "Амстор" встановлені факти фінансування воєнізованого збройного формування "Донецька народна республіка" ("ДНР") з боку колишнього керівництва цієї торгової мережі", - зазначено в повідомленні прес-служби МВС України, оприлюдненому в четвер.

Як зазначають у міністерстві, з кінця 2014 року регіональні керівні групи компаній "Амстор" у Донецьку і Донецькій області неодноразово добровільно передавали продукти харчування і транспортні засоби представникам "ДНР" в обмін на безперешкодну діяльність своєї мережі супермаркетів.

"Зокрема, правоохоронцями були задокументовані факти постачань продуктів харчування на блокпости і базу бойового підрозділу "Кальміус", а також іншим воєнізованим підрозділам "ДНР", які базувалися поблизу Донецького аеропорту. Крім того, ця мережа розширювалася за рахунок силового захоплення торгових приміщень інших мереж на тимчасово окупованій території Донецької області", - зазначено в повідомленні.

Також правоохоронці встановили, що особи з керівництва групи компаній "Амстор" для ухилення від сплати податків на території України змінили назву мережі супермаркетів на тимчасово окупованій території на "Мультиторг". "Ця мережа зареєстрована в "ДНР" і платить податки представникам цього незаконного воєнізованого формування", - додали в МВС України.

За цими фактами одного з регіональних керівників групи компаній "Амстор" повідомлено пропідозру і оголошено в розшук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ексмера Балаклії, підозрюваного в держзраді, судитимуть заочно - прокуратура

Кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 55, ситуація в районі Липців контрольована - Генштаб ЗСУ

Через обстріл у с. Іванівці поранений місцевий житель - Херсонська ОВА

Стефанчук обіцяє знайти компроміс щодо внесення до порядку денного парламенту законопроєкту про заборону діяльності релігійних організацій, пов'язаних із Росією

Агресор завдав ракетного удару по виробничій інфраструктурі Конотопа - Сумська ОВА

Ніхто не ставить під сумнів легітимність української влади - Порошенко

У засіданні ВР оголошено перерву - Железняк

Макрон вирушить до Нової Каледонії на тлі заворушень, які там не вщухають

Зеленський запросив президента Анголи Лоренсу взяти участь у Саміті миру, а також відвідати Україну

Покровськ залишається оперативною метою російських військ, попри відкриття нового фронту на Харківщині - британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА